Salut! Am absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, secția Arhitectură de Interior, în iulie 2022. Până atunci, am lucrat în domeniul restaurării, iar de 3 luni lucrez ca arhitect de interior.

Phenomena Laboratory

Am absolvit facultatea de Arhitectură de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbansim “Ion Mincu”, în iulie 2022, în urma prezentării proiectului de diplomă “Intim 9.”, cu care am și participat la expoziția celor mai bune 5 proiecte. În paralel lucrez, încă din anul IV, la un birou de restaurări, acest domeniu fiind a doua mea mare pasiune, după arhitectura de interior. Unul dintre proiectele importante la care am lucrat este Casa Ghica Robescu, unde am întocmit proiectarea de restaurare (patologie, identificarea degradărilor, modalități de combatere, proceduri de intervenție, proiectele de restaurare pentru două scări din piatră naturală) și am urmărit săptămânal evoluția șantierului.

Alte proiecte la care am participat în cadrul biroului sunt: Podul Mare din Cișmigiu, Hotel Boulevard, Villa Rosetti, Biserica “Sfântul Nicolae” din Câmpulung și altele. Astfel, am parcurs o serie de etape, precum întocmirea de deviz-ofertă, jurnale de șantier, situații de lucrări, procese verbale, planuri de tehnologie a lucrărilor, contracte și adiționale, întocmire de documentații fotografice, urmărirea execuției lucrărilor și întâlniri cu beneficiarii. Imediat după absolvirea facultății, am participat la Universitatea de Vară din Bucium, unde am întocmit proiecte de restaurare pentru case tradiționale buciumane, care, ulterior, au fost expuse în cadrul Anualei de Arhitectură din noiembrie 2022.

În urma acestei experiențe, am început să colaborez cu arhitectul îndrumător al universității pentru proiecte precum: spațiul expozițional al Mausoleului Mateiaș, unde m-am ocupat de ambientare, design și detalierea corpurilor de mobiler bespoke, proiectul de restaurare al gardului Muzeului de Etnografie din Câmpulung, monument de clasă A (unde am avut ocazia să lucrez cu un atestat al Ministerului Culturii) și concursul pentru Bienala de la Veneția.

Contactează
autorul proiectului!