Urmează un an creativ, ofertant pentru cei cu abordări ingenioase

2023 – Tendințele în materie de design interior

Tendințele în materie de design interior modelează felul în care decorăm, digerăm și interacționăm cu spațiile, astfel încât să putem fi mereu în pas cu ideile momentului. Deși moda este trecătoare, dacă privim dincolo de elementele concrete de design aflate în trend, putem descoperi noi principii și abordări mai profunde legate de modul în care ne raportăm la spațiu.

Amenajare: MONWAHL Studio

Iată așadar câteva trenduri care se conturează pentru anul viitor, din care ne putem inspira:

Wellness și ritualuri zilnice amplificate prin design

Orientarea spre mindfulness și modul în care putem încorpora acest lucru în viața noastră prin intermediul spațiilor pe care le locuim devin priorități macro, atât prin aparat, dar mai ales prin cum ne raportăm la elemente clasice de vocabular – lumină, volum și materialitate. Pe măsură ce mai mult zgomot și stres se acumulează în lumea exterioară, este important ca mediile noastre interioare să stimuleze un sentiment de calm, atemporalitate și liniște.

Amenajare: Duende de Luna – Laura Breabăn

Aeternum marmor – perfecțiune, dramă, emoție

Marmura is here to stay. Dimensiunea grafică complexă în formă standard de placaj cu piatră naturală sau replicată în finisajele ceramice ale ultimilor ani pare să culmineze într-o revenire concretă, brută și sinceră. Anul 2023 propune obiecte îndrăznețe de sine stătătoare din marmură, fie că vorbim de blatul de bucătărie sau măsuța de cafea perfectă pentru camera de zi.

Amenajare: ATMSF Design - Bej Bogdan Adrian

Amenajare: ATMSF Design – Bej Bogdan Adrian

Micro Luxury pentru Maxi Efect

Tendința de design interior Micro Luxury este în plină expansiune datorită unei cereri tot mai mari de interioare pline de farmec, combinată cu bugete optimizate. Poate însemna fie amenajarea unei întregi încăperi, fie concentrarea doar pe elemente cheie. Acest amestec de investiții smart și economii echilibrate pare să fie rețeta perfectă pentru un pic de răsfăț în viața ta.

Amenajare: All Design- Alina Luncan

Sustenabilitate și upcycling

De la mașini electrice la alimente organice, suntem mai preocupați de impactul achizițiilor noastre asupra mediului. Fie că vorbim despre o piesă vintage strecurată în contemporan, de salvarea și refolosirea unui element non-canonic pe post de materie primă sau chiar de
integrarea identității locale în imaginea de ansamblu, viitorul este acum și nici o revoluție, fie ea chiar verde, nu vine fară atitudini asumate.

Amenajare: SHIKO Design – Cristina Șincarenco

Viva Magenta

O surpriză plăcută pentru toți cei care iubesc neconvenționalul, noua culoare a anului de la Pantone – Viva Magenta – nu te lasă indiferent. Inspirată de puterea și senzualitatea naturii, această culoare aduce energie și entuziasm în dimensiunea reală, dar și cea virtuală a vieții. Viva Magenta transmite o vibrație nouă, acaparantă într-un interior expresiv și totodată proaspăt, revigorant. O piesă masivă de mobilier sau un perete vopsit în nuanțe magenta pot fi bazele unei amenjări statement, în timp ce inserțiile mai subtile ale culorii în ambient creează accente plăcute, care subliniază armonia, oferindu-i o tușă personală.

Amenajare: Rheea Studio – Andreea-Gabriela Baban

Japonia + Scandi = Japandi

Japandi este o fuziune a principiilor de design japonez și scandinav – un amestec intrigant între două perspective diferite asupra minimalismului și eficientei. Această tendință oferă avantajul unui spațiu geometric coerent, logic și curat, care reușește în același timp să strecoare un pic de fler și armonie inspirată din natură pentru un twist care să te țină departe de monoton și banal.

Amenajare: Eunice Pantea

În concluzie, fie că vorbim de idei, mood, material, principii sau stil, anul 2023 promite un climat incitant cu destul loc sub soare pentru tot ce urmează să vină.
Let the games begin!

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe