Beneficiarii și-au dorit o casă luminoasă, în culori calde, neutre, confortabilă și primitoare în care funcționalitatea să se îmbine armonios cu esteticul.

Amenajare caldă și primitoare într-o casă de 188 mp – un proiect Cristina Micu

Pentru acest proiect complex de amenajare, beneficiarii au ales să colaboreze cu arhitecta Cristina Micu, cu care mai lucraseră anterior. Rezultatul a fost unul peste așteptări.

La preluarea proiectului, casa se afla în plină construcție, la roșu. Structurată pe două nivele, cu parter și etaj, suprafață de 188 metri pătrați s-a transformat pe parcursul unui șantier amplu într-o veritabilă acasă.

Parterul cuprinde zona de zi compusă din holul de la intrare comunicând direct cu diningul, living, bucătărie, birou, o baie, cameră tehnică, garajul și o terasă. Etajul cuprinde trei dormitoare, dintre care unul matrimonial cu baie proprie și dressing, holul de la etaj și cea de-a doua baie aferentă celorlalte două dormitoare.

Beneficiarii și-au dorit o casă luminoasă, în culori calde, neutre, confortabilă și primitoare în care funcționalitatea să se îmbine armonios cu esteticul.

Spațiul de la parterul casei este unul deschis, cu funcțiuni ușor delimitate la nivel vizual. Holul cu depozitarea aferentă se deschide spre zona de dining. Masa cu blat din lemn masiv și scaunele, atrag privirile printr-o cromatică plăcută. Corpul de iluminat cu banda LED asigură un iluminat adecvat pentru această zonă.

Bucătăria a fost gândită ca o funcțiune de sine stătătoare, delimitată prin două uși glisante din sticlă. Astfel, chiar și închise, ele permit un flux de lumină naturală și întrerup doar parțial ideea de open space.

Pentru a spori unitatea amenajării, au fost alese electrocasnice încorporabile, iar corpurile de mobilier asigură o depozitare eficientă. Nuanța deschisă de gri a fronturilor, alături de texturile de lemn se îmbină armonios pentru un plus de confort și luminozitate. Blatul de cuarț, precum și plăcile ceramice de la nivelul pardoselii sunt de la Delta Studio.

În camera de zi s-a urmărit crearea unei atmosfere similare, mizând pe cromatica neutră, dominată de griuri calde. Zona de socializare este dominată de o canapea generoasă, cu accente colorate la nivelul pernelor decorative. Pata de culoare este reprezentată de fotoliu de un galben solar foarte plăcut, prezența lui în apropierea bibliotecii conturând o discretă zonă de lectură.

Biblioteca a fost integrată într-un mod ingenios sub scară și delimitată de un riflaj din pal melaminat, rolul ei fiind unul practic și estetic deopotrivă.

Datorită poziției centrale, casa scării are importanță nu doar structurală, ci și estetică. Prin urmare, arhitecta a acordat o atenție deosebită prin utilizarea lemnului masiv pentru trepte și o balustradă de sticlă transparentă pentru siguranță. Iluminatul cu bandă LED pe bază de senzor creează un plus de efect vizual. Sub scară, se găsește un spațiu generos de depozitare.

Etajul se deschide printr-un hol generos de 15 metri pătrați, fiind un spațiu de circulație minimalist și aerisit amenajat, printr-o comodă suspendată pusă în evidență de o oglindă rotundă și de peretele vopsit într-o nuanță de orange finisat cu panouri decorative.

Dormitorul matrimonial a fost gândit în nuanțe de gri, atât la nivel de mobilier, cât și pentru peretele din spatele patului, iar draperiile în nuanță bleu vin ca un element de accent în acest spațiu. Trecerea în dressing se face printr-o ușă culisantă, cu aspect de lemn, detaliu gândit atât ca element de decor, cât și funcțional – de separare a spațiilor.

Baia matrimonială a fost concepută într-o notă elegantă, fiind finisată cu plăci ceramice cu aspect de marmură și parchet ceramic ce imprimă un soi de căldură vizuală spațiului.

Celelalte dormitoare au fost conturate în note feminine, delicate pentru cele două fețe ale beneficiarilor. O zonă de birou, dulapuri cu depozitare generoasă și spațiu de lectură/relaxare în dreptul ferestrelor pot fi regăsite în ambele camere.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe