Apartament de 2 camere din Brașov amenajat în spirit minimalist, cu tonuri neutre, având ca inspirație motivul cromatic al tapetului din living.

Amenajare din Brașov ce a pornit de la motivul unui tapet

Pentru acest proiect din Brașov, arhitectele Hajni Ilyes și Roxana Revin de la Spatiograf  au avut ca temă să amenajeze un apartament de 2 camere ce urma a fi dat în chirie.

Amenajarea s-a dorit a fi una modernă, de inspirație minimalistă și cu accente îndrăznețe. În plus, beneficiarul a dorit ca spațiul rezultat să fie ușor de întreținut și că viitorul chiriaș să se bucure de un confort sporit indiferent de cât de mult ar urma să locuiască în apartament.

Deși nu are o poziție centrală, locuința oferă o priveliște minunată spre Tâmpa, iar lumina naturală inundă spațiul pe toată durata zilei. Acest detaliu a permis o libertate în a introduce elemente cromatice negre. Tonurile neutre de crem si bej sunt predominante, fiind practic fundalul perfect pentru a descrie o amenajare plăcută, reconfortantă vizual și tihnită din punct de vedere senzorial. Motivul tapetului din living a reprezentat inspirația principală pentru construcția detaliilor cromatice din întreg apartamentul.

Camera de zi este un open space, cu bucătărie deschisă și o zonă pentru luat masa discret integrată între cele două funcțiuni principale. Mobilarea nu este excesivă, lăsând spațiul cât mai aerisit. S-a optat pentru piese cu un design simplu, dar funcțional, accesibil și ușor de accesorizat.

În bucătărie, s-a optat pentru o amenajare unitară și cât mai funcțională. Pentru a obține acest lucru, a fost necesară realizarea pe comandă a mobilierului, iar electrocasnicele încorporate. În ciuda spațiului restrâns, există o depozitare generoasă, toate corpurile suspendate fiind până în tavan.

Pentru zona de living, iese în evidență tapetul de la Vladila, un detaliu care marchează întreaga amenajare și îi oferă un plus de interes, fiind vizibil chiar de la intrarea în apartament. Canapeaua, scaunele, covorul și fronturile mobilei urmează aceeași linie cuminte a cromaticii neutre pe care o dezvoltă motivul tapetului. Partea de perete ce cuprinde unitatea de aer condiționat a fost vopsit în negru pe toată înălțimea lui, discret completat de restul decorațiunilor.

Aceeași linie minimală o vom întâlni și în dormitor. Patul care pare că plutește, un dulap generos pentru haine precum și o comodă ce se prelungește cu un mic birou, iată piesele ce compun amenajarea acestei camere. Primează funcționalitatea, mobilarea fiind concentrată pe a obține confort și eficiență în ansamblul proiectat.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe