Stilul glam înseamnă strălucire, eleganță și extravaganță.

Arhitecți: Arh. Yvonne Toader, Arh. Iulian Arbanas, Biroul de arhitectură Delta Studio

Beneficiar: tânăr antreprenor

Stil: glam, cu influențe din multiple tendințe – baroc, art deco, neoclasic, avangardist

Brand folosit: Porcelanosa

Amenajare Glam în Dubai

Proprietarul acestui apartament, un tânăr antreprenor cu multiple investiții imobiliare, și-a dorit o amenajare premium, elegantă și extravagantă. Pentru a răspunde dorințelor beneficiarului și a obține un decor inspirat din viața unei vedete de la Hollywood, arhitecții au mizat pe un design nonconformist, combinând materiale somptuoase și texturi strălucitoare într-un mix de influențe inspirate din mai multe tendințe.

Au fost alese materiale și finisaje premium-lux, de la renumitul brand international Porcelanosa, pentru o atmosferă Glam, strălucitoare. Caracteristic acestui stil arhitectural, predomină culorile neutre, asociate cu nuanțe intense și texturi lucioase. Atrag în mod deosebit atenția materialele prețioase, precum catifeaua, utilizată atât pentru canapeaua opulentă, de mari dimensiuni, cât și în zona de odihnă, pentru tapișeria patului cu tăblie impozantă din dormitor.

Un punct distinct al amenajării îl constituie alegerea panourilor decorative stil art-deco pentru pereți, în tonuri neutre, în contrast elegant cu marmura pardoselii, albă cu nervuri gri. Aceeași textură somptuoasă cu nervuri se regăsește în fronturile corpurilor inferioare din bucătărie și în peretele accent din living, în nuanțe bogate de chihlimbar și miere, pe un fundal cald, cappuccino.

Baia acestui apartament este ea însăși o vedetă sofisticată și strălucitoare, datorită produselor și finisajelor premium, superb puse în valoare de corpurile de iluminat și accentul metalic, prețios.

Obiectele de artă completează în mod rafinat decorul: admirăm tablourile-contrast, statuetele de mari dimensiuni, opulente și accesoriile inedite din materiale prețioase, în culori accent.

Corpurile de iluminat spectaculoase evocă, de asemenea, decoruri somptuoase, artistice. Combinația metal prețios – cristal este laitmotivul întregului apartament și dă touch-ul final de strălucire și opulență.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe