Birou: Andreea Marcu Interiors 
Echipă: designer de interior Andreea Marcu 
Echipă construcții: Elkasy Ideal Construct 
Foto: Andrei Tudoran 
Localizare: București 
Beneficiar: tânără 
Durată execuție: 6 luni 
Suprafață utilă: 85 mp

Apartament LV – Andreea Marcu

O amenajare reușită nu trebuie să se alinieze ultimelor trenduri în design. Finisajele prețioase din lastre naturale, texturile catifelate, dar și accentele metalice aurii au o frumusețe atemporală, greu de demodat.

Beneficiara și-a dorit un ambient călduros, înnobilat de finisaje metalice aurii, iar conceptul propus a inclus note neutre, pasteluri și texturi catifelate, pudrate, placaje ceramice XXL cu finisaj lucios și inserții aurii la nivelul scaunelor de bar, al ramelor de oglinzi, sau al bateriei de lavoar de la Noken.

Rezultatul final se traduce într-un stil contemporan, cu o notă clasică reinterpretată, în care confortul a căpătat note glam, luxuriante. Placajele ceramice alese pentru pardoseală au reprezentat punctul de plecare pentru scenografia întregului apartament. Aspectul de marmură în tonuri de bronz-caramel al acestora conferă o eleganță desăvârșită, iar notele turcoaz și verde olive completează cu rafinament și delicatețe „scena”. Designul este fluid, finisajele fiind preluate în fiecare arie a apartamentului. Iluminatul joacă și el un rol important în conceptul de design iar geometria și finisajele corpurilor de iluminat accentuează estetic întreg spațiul.

Amenajarea reflectă, prin fiecare detaliu atent ales, atracția beneficiarei către tușele de auriu și către noblețea minimală, gingășia și feminitatea fiind două dintre caracteristicile locuinței. Stilul trebuie în primul rând identificat și adaptat modului de viață și personalității clientului, astfel încât întreaga amenajare să oglindească personalitatea acestuia – oamenii frumoși locuiesc în spații frumoase, iar energia frumosului se materializează în proiecte reușite.

Proiectul a fost prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2022.Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe