Birou: City Project Architects
Echipă: arh. Ina Stănescu, arh. Irina Ionescu
Echipă construcții: Shikun&Binui și TGC
Foto: Vlad Crețeanu
Localizare: București
Beneficiar: femeie tânără
Durată execuție: 6 luni
Suprafață utilă: 150 mp

Bleu pastel într-un apartament inspirat din casele din The Hamptons, SUA – un proiect City Project Architects

Conceptul a rezultat în urma unei colaborări foarte strânse cu clientul, care a știut din prima ce își dorește, iar arhitectele au reușit sa definească liniile generale ale noii amenajări exact pe gustul acestuia. Ideea de la baza proiectului a fost conturarea unui spațiu foarte primitor și îmbietor, care să permită detașarea de realitatea cotidiană și crearea unui micro univers personalizat și adaptat nevoilor de locuire, dar și estetice. Stilul de amenajare este inspirat din atmosfera caselor din The Hamptons, SUA, cu o linie coloristică bleu pastel, bej și tonuri naturale de lemn, completate de textile florale, simple sau geometrice, care evocă cu originalitate această abordare. Amenajarea a luat naștere de la un ansamblu de două veioze și o comodă, pe care beneficiara și le-a dorit foarte mult, și care au fost integrate de la bun început în designul locuinței. Mobilierul din întreaga amenajare a fost executat pe comandă și este de la brandul românesc Formmat.

Compartimentarea inițială a fost modificată la nivelul parterului, unde zona bucătăriei a fost integral deschisă către living, fiind apoi completată de un trafor în stilul de design al casei. Astfel a rezultat un spațiu unitar, cu zone funcționale diferite, dar care comunică facil, atât vizual, cât și planimetric. Electrocasnicele din bucătărie sunt de la Franke, asigurând o calitate a vieții ridicată, prin tehnologiile actuale și ușurința utilizării acestora.

La nivelul etajului, s-a renunțat la unul din dormitoare, care a fost transformat într-un dressing destinat dormitorului matrimonial. Baia matrimonială emană un aer prețios și elegant, datorită plăcilor ceramice Monte Tiberio Beige de la Kerama Marazzi cu nervuri gri și aurii, care, împreună cu obiectele sanitare de la Dalet, Laufen și Grohe, creează un refugiu intim și atemporal.

Provocarea cea mai mare a fost, pentru arhitecte, să transpună cât mai precis în realitate viziunea beneficiarei, care avea imaginea finală foarte viu conturată în minte.

/ Sfatul arhitectului

Pe lângă toate elementele de design care definesc spațiul amenajat, credem că refuncționalizarea zonei de parter a adus un mare plus proiectului, o fluiditate mult mai bine definită, atât vizual, cât și stilistic.

Proiectul a fost prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2022. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe