Acest proiect s-a conturat din nevoia de a aduce din nou arta aproape de oameni, prin dezvoltarea unor legături mai strânse și stimularea revoluțiilor vizuale.

Ideea s-a format din căutarea unei abordări mai fresh, a unui nou drum de a ajunge la oameni – prin artă și a unui nou mod de a ajunge la artă – prin BRuN.

BruN – prima platformă online care susține și promovează arta contemporană

BruN este format, de fapt, din Răzvan (former art gallery manager) și Ruxandra (arhitect), cei care au pus bazele acestui proiect în urmă cu un an. Atunci au decis să dezvolte împreună un concept care să le reprezinte cunoștințele profesionale și simpatiile/valorile personale. Au identificat o nevoie, nevoia de interacțiune cu arta, iar de aici încolo lucrurile s-au conturat relativ ușor.

Cei doi s-au gândit să vină cu propria lor versiune și interpretare a unui mix între artă și business – între artă și arhitectură și mai ales între artă și om – astfel a aparut BRuN.

Cu alte cuvinte, BRuN își propune să devină un hub, care pe de-o parte să susțină artiștii locali în dezvoltarea demersului, să crească interesul pentru arta contemporană, dar și să aducă un plus de valoare tuturor celor ce își doresc să descopere plăcerea de a interacționa cu o operă de artă.

Edith Torony – Meet me where the wild thing grow VII (2021), acrilic pe panza, 150x150cm

Inside BRuN / Despre proiect

În prezent, BRuN a luat forma unei platforme online privată ce promovează artiștii profesioniști locali fie ei emergenți sau parte din generațiile deja consacrate și lucrează îndeaproape cu parteneri externi – arhitecți, designeri, companii sau persoane direct interesate de integrarea obiectelor de artă în viața lor de zi cu zi.

Răzvan și Ruxandra au îmbinat curiozitatea și pasiunea pentru artă cu nevoia unui loc în care cei interesați să își poată găsi obiectul de artă potrivit gusturilor, preferințelor și nevoilor lor. Oportunitățile identificate de cei doi, sfera parteneriatelor cu arhitecți și designeri de interior sunt desigur zona nuanțată, o “nișă” în care s-au regăsit și în care au competențe, însă centrul atenției îl va ocupa persoana interesată căreia îi vor oferi asistență pe tot parcursul procesului de ambientare interioară și selectarea lucrărilor – până la instalarea finală.

În platforma BRuN – Private View găsiți lucrări de artă în diferite tehnici, dimensiuni, stiluri – tablouri, sculpturi și obiecte decorative – adaptate oricărui tip de buget. Platforma este dezvoltată în jurul lucrării de artă printr-o reprezentare eficientă atât vizual prin fotografii profesioniste, close-ups, contextualizare, detalii (dimensiuni, tehnici, culori, proporții) cât și prin capacitatea de filtrare și sortare pe diferite categorii.

Rezultatul – o persoană fericită că a găsit un obiect ce i-a stârnit curiozitatea, simțurile și o anumită trăire interioară… O relație subtilă și intimă pe care să o asocieze cu frumosul.

Stefan Doru Moscu – I have been here many times before (2019), acrilic si ulei pe panza, 100×150 cm

BRuN își dorește ca, prin această platformă, oricine să își găsească lucrarea perfectă, aceea care captează vizual prin cromatică, forme sau tehnică, fie printr-un concept puternic. BRuN se adresează tuturor categoriilor de public, fie ei proaspăt inițiați în artele vizuale, fie deja cunoscători ai domeniului – platforma oferă șansa tuturor să își înceapă sau să își dezvolte colecția de artă.

Prin parteneriatele active cu arhitecți și designeri de interior BRuN reușește să integreze lucrări și obiecte de artă în proiecte care vor pune în lumină întregul concept.

Cristina Dimus – Untitled 3 (2021), acrilic pe panza, 70×60 cm

De asemenea, BRuN vrea să își îndrepte atenția și spre zona de business.

Locul unde îți desfășori activitatea este foarte important și astfel BruN lansează o invitație către toate companiile care își doresc să provoace angajații și clienții către interacțiunea cu arta și să îi inițieze spre frumos.

Un alt aspect ce merită menționat este faptul că vor să plasăeze lucrări de artă în zone publice, birouri, lobby-uri, săli de conferință, dar mai ales în spitale și clinici, deoarece Răzvan și Ruxandra cred în efectul pozitiv pe care îl are arta în viața unui individ.

Oferă un serviciu complet – one stop shop – de asistență în selectarea lucrării, serviciu de înrămare, transport și instalare.

Gheorghe Dican – Compozitie 10, ulei pe panza, 80×80 cm

BRuN in the future… / Unde vor să ajungă

În concluzie, BRuN – Private View este doar începutul, un prim capitol, un test din care Răzvan și Ruxandra vor să extragă orice feedback care le va permite să crească și să facă lucrurile din ce în ce mai profesionist.

Susținerea și implicarea voastră în proiectul BRuN va avea un impact puternic în dezvoltarea etapelor urmatoare.

Te intrebi oare cum va arăta BRuN în câțiva ani?

Cu siguranță va avea și o formă fizică, un spațiu care să permită exprimarea și producția artistică, un spațiu care să invite publicul la socializare.

Un loc în care să îți dorești să mergi și un grup de care să vrei să aparții.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe