Birou: Above Interiors

Echipă: arh. Denisa Răducu

Echipă construcții: echipă locală Câmpina + Top Level Construct

Foto: Vlad Crețeanu

Localizare: Valea Doftanei

Beneficiar: familie cu 3 copii

Durată execuție: 10 luni

Suprafață utilă: 385 mp

Casa Doftana – Denisa Răducu

Amenajarea acestei case a început de la roșu și a fost inspirată de poziționarea la poalele munților, la 750 m altitudine, ce oferă o priveliște de vis asupra împrejurimilor. Beneficiarii și-au dorit ca acest spațiu să joace un dublu rol: locuință temporară pentru vacanțe mai lungi, care să integreze toate funcțiunile necesare locuirii, și refugiu de weekend pentru relaxare și distracție. Din punct de vedere al designului, și-au dorit ca interiorul să fie în acord cu exteriorul, tema centrală fiind definită de peisajul montan din Valea Doftanei.

Casa este dispusă pe trei niveluri – parter, etaj și mansardă, toate zonele comunicând firesc pentru a forma un spațiu coerent. Încă de la intrare, atmosfera relaxantă este redată prin treptele iluminate ambiental și de continuitatea pardoselii cu aspect de piatră pe plan vertical. Familia și-a dorit un spațiu unde să socializeze și care să încurajeze activitățile comune. Punctul central al amenajării a fost zona open space, compusă din livingul cu șemineu, dining și bucătăria generoasă, cu electrocasnice Franke. Pentru dormitoare, fiecare membru al familiei a ales un finisaj reprezentativ pentru stilul său, de tip vopsea decorativă sau tapet, alături de care s-au folosit piese de mobilier minimaliste și practice. Mansarda reprezintă locul de desfășurare a diferitelor activități recreative precum jocul de cărți, biliardul, tenisul de masă sau vizionarea de filme în propriul home cinema. Băile, șapte la număr, au fost abordate în trei stiluri diferite, toate utilate cu obiecte sanitare marca Dalet  și plăci ceramice Porcelanosa achiziționate prin Delta Studio, o combinație reușită, atât estetic, cât și funcțional.

Provocarea cea mai mare a fost găsirea unui numitor comun între ideile celor cinci membri ai familiei. S-a plecat de la ideea de cabană tradițională de munte și de la cuvintele cheie: „armonie” și “ordine”, combinate cu un stil contemporan aprobat de tinerii adulți, unde s-au incorporat anumite piese de mobilier și accesorii clasice și obiecte decorative cu valoare personală.

/ Sfatul arhitectului

Este foarte important să înțelegem dorințele, ideile, și nevoile clienților, să le stilizăm și să le transformăm în idei funcționale, estetice, corect abordate din punct de vedere tehnic și cromatic.

Proiect prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2022. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe