Calitatea vieții poate fi obținută și prin designul și producția de echipamente sustenabile, pentru locuințe. Electrolux integrează în electrocasnice soluții tehnologice eficiente de a economisi energie, de a reduce consumul de apă, precum și de a depozita și organiza eficient mâncarea.

ELECTROLUX: Tehnologie pentru produse durabile

Una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă planeta este poluarea. Aceasta este cauzată din varii motive, printre care utilizarea în exces a plasticului, risipa alimentară sau con­sumul ridicat de energie. Electrolux, unul dintre cei mai mari producători din lume de aparate și echipamente de bucătărie și curățenie, și-a luat angajamentul ca până în 2030 să îmbunătățească calitatea vieții prin soluții eficiente atât în procesul de operare și producție, cât și în designul produselor, care le oferă utilizatorilor al­ternative sustenabile în propriile locuințe.

Încă de când a intrat pe piață, misiunea Electrolux este de a oferi consumatorilor posibilitatea de a reinventa experiențele culinare de acasă, de a asigura o îngri­jire sustenabilă a hainelor și de a avea confort, curățenie și un mediu sănătos în casă. Prin urmare, compania integrează în electrocasnice soluții tehnologice efi­ciente de a economisi energie, de a reduce consumul de apă, precum și de a depozita și organiza eficient mâncarea. Toate aceste demersuri și măsuri sunt parte din programul lansat de Electrolux la nivel global, For the Better 2030, un plan de acțiuni care se aliniază la Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

 

Consum mai mic de apă și energie în propriile locuințe

Tehnologia are un rol important în dezvol­tarea portofoliului de produse Electrolux. În prezent, cu ajutorul tehnologiei, con­sumatorii pot controla consumul de ener­gie și apă al electrocasnicelor prin alegerea unor funcții inteligente, special create pen­tru a oferi eficiență maximă. Spre exemplu, compania a integrat în mașinile de spălat rufe, funcții de reglare automată a con­sumului de apă și energie, în funcție de volumul de haine, iar tehnologiile folosite îi ajută pe consumatori să prelungească durata de utilizare a hainelor. 

 

Soluții pentru a diminua risipa alimentară

 Soluțiile tehnologice dezvoltate de Elec­trolux au un rol foarte important pen­tru a reduce risipa alimentară. Compania îmbunătățește constant designul electro­casnicelor din bucătărie și astfel îi ajută pe consumatori să își organizeze eficient alimentele, să le păstreze mai mult timp prospețimea sau să le pregătească într-un mod cât mai simplu și rapid. Spre exem­plu, frigiderele dezvoltate de Electrolux sunt îmbunătățite tehnologic, ajutând consumatorii să păstreze pentru mai mult timp alimentele și să le organizeze mult mai eficient, ca la final de zi aceștia să reducă risipa alimentară.

Inițiative pentru reducerea plasticului din electrocasnice

 În linie cu direcția de dezvoltare sustenabilă, Electrolux face demersuri constante în procesul de producție a pro­duselor. Până în 2030, compania și-a luat angajamentul ca toate gamele de produse Electrolux să conțină cel puțin 50% materiale reciclate. În acest sens, în 2020, compania a folosit peste 6.800 de tone de plastic reciclat în portofoliu de produse.

Un alt demers din cadrul companiei a fost dezvoltarea unui produs realizat 100% din materiale reciclate și recicla­bile. Mai exact, la finalul anului trecut, la nivel global a fost lansat un aspirator prototip compus din materiale ce provin de la electrocasnice uzate, cum ar fi uscătorul de păr, aspiratoarele și com­puterele pe care consumatorii nu le mai foloseau.

Interesul pentru astfel de produse este ridicat și în rândul consumatorilor. În prezent, tot mai mulți clienți sunt în căutare de un produs inovator, realizat cu grijă față de mediul înconjurător, care să îi ajute să economisească resursele și să le ofere în același timp confort. La nivel global, în 2020, Electrolux a în­registrat o creștere a vânzărilor pe elec­trocasnicele care au soluții energetice eficiente, mai exact 26% din electrocas­nicele total vândute au fost din categoria produselor cu soluții durabile.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe