Birou: Cristina Micu Interior Design
Echipă: arh. Cristina Micu
Foto: arh. Arthur Țintu
Localizare: București
Beneficiari: cuplu tânăr
Durată execuție: opt luni
Suprafață utilă: 94 mp

“Less is more”: patru camere transformate în două, într-un apartament din București – Cristina Micu

În momentul preluării proiectului, apartamentul se afla în stadiul de construcție, la gri. Beneficiarii și-au dorit o transformare, astfel că dintr-un apartament de patru camere a rezultat unul cu două camere foarte generoase ca suprafață. Două dintre dormitoarele inițiale au fost convertite într-un open space cu living și dining, zona principală de zi.

Bucătăria inițială a fost folosită pe post de dressing, iar noua bucătărie se află în spațiul dedicat în proiect celui de-al treilea dormitor. Livingul inițial a devenit un dormitor matrimonial generos de 20 de metri pătrați.

Toate aceste schimbări de compartimentare au presupus modificări ale instalațiilor sanitare și electrice, însă rezultatul este unul care îndeplinește cerințele și nevoile beneficiarilor. Conceptul a fost obținerea unui apartament cu suprafețe generoase, aerisit, elegant și cu multe spații de depozitare”, detaliază arh. Cristina Micu.

Amenajarea întregului apartament este unitară, deoarece cromatica și stilul se mențin în fiecare cameră. Decorul ales e unul modern, cu tușe glam: deși pe suprafețe mari s-a mers pe nuanțe neutre (alburi, griuri și negru), corpurile de iluminat și detaliile anumitor piese de mobilier au culori puternice sau inserții metalice aurii, funcționând ca accente importante în amenajare. Livingul se impune prin canapeaua de catifea albastru-intens, completată de un fotoliu roșu-burgund. Șemineul și marmura neagră imprimă o notă elegantă și o atmosferă relaxantă. Diningul vine în completarea livingului, la nivel cromatic, prin scaunele de catifea colorate, iar tapetul creează peretele de accent.

Perdelele și draperiile de mătase, auriul corpurilor de iluminat, covorul din piele, toate emană o atmosferă glam. Mobilierul de bucătărie dotat cu accesorii Blum urmează o linie minimalistă și compactă, ce îndeplinește toate cerințele funcționale. Griul fronturilor e pus în contrast cu marmura neagră dintre corpurile de mobilier, iar electrocasnicele negre se decupează elegant pe blatul de marmură Calacatta.
Eleganța se menține în dormitor, prin patul tapițat cu catifea verde, ce adaugă personalitate fundalului dominat de griuri. Cele două băi au fost amenajate pentru el și ea, în alb și negru, exprimare a femininului și masculinului. Baia feminină are o distincție aparte, dată de cada freestanding, bateriile aurii cu notă vintage și plăcile ceramice cu aspect de marmură.

/ Sfatul arhitectei
Fiecare spațiu trebuie tratat în funcție de volumetria acestuia: să se realizeze compoziții echilibrate, atât la nivel de volumetrie, iluminat, cât și cromatic, ca într-un final întreaga amenajare să fie una unitară. Consider că în acest proiect, și nu numai, am reușit să creez o atmosferă echilibrată.

Proiect prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2021. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe