Amenajarea realizată de echipa Miso Architects pentru o tânără familie propune un stil clasic modern, cu multe accente elegante.

O amenajare spectaculoasă într-un apartament tip duplex din București – un proiect Miso Architects

Apartamentul tip duplex de 4 camere și o suprafață generoasă de 145 metri pătrați a reprezentat o provocare încă din primele etape. Proiectul a fost preluat în stadiul în care cele două niveluri funcționau total independent, unul birou, celalalt studio în curs de amenajare.

Pentru a crea un concept plăcut și unitar a fost necesară o regândire complexă a spațiului. Astfel, zona de noapte cu băi și dormitoare a fost distribuită la primul nivel, iar etajul superior conține zona de zi cu living, bucătărie, baie și terasă. Au fost eliminați pereții care delimitau locuințele și casa scării integrată în noua amenajare tip duplex.

Din punct de vedere al tehnologiilor folosite și al detaliilor inovative, arhitectele au integrat un sistem de aspirare centralizată prin pereți ce a necesitat sistem special de prize în fiecare încăpere și un spațiu pentru unitatea centrală în zona tehnică. De asemenea, șinele încastrate cu spoturi magnetice și plinta metalică cu bandă LED au reprezentat și ele o premieră în portofoliul arhitectelor.

Amenajarea este într-un stil clasic modern, cu multe accente elegante şi luxuriante, iar beneficiarii sunt o tânără familie care a avut încredere totală în soluțiile și propunerile venite din partea echipei Miso Architects. Colaborarea a fost una fructuoasă, iar rezultatul a depășit așteptările tuturor.

Holul și casa scării reprezintă cartea de vizită a acestui proiect. Combinaţia de tapet, profile decorative, oglinzi (simple şi arămii), vopsea decorativă şi parchet, creează un mix între eleganță şi modernism. Pe casa scării a fost integrat un model deosebit de fototapet, lângă care a fost alăturat un perete placat cu panouri tridimensionale cu o jardinieră la bază.

Zona de zi este spectaculoasă grație luminii naturale care inundă spațiul, dar și datorită formei tavanului. Dupa reconfigurare, forma camerei, acum îngustă și lungă, este percepută ca fiind deschisă şi primitoare, integrând o zonă de bucătărie generoasă, diningul şi spaţiul pentru socializare cu o canapea şi fotoliu.

Mobila de bucătărie a fost realizată pe comandă într-o nuanță de gri cașmir, cu blat alb din corian, oferind spații de depozitare generoase și integrând toate funcționalitățile unei bucătării bine echipate. De menționat aici plita cu hotă de tip downdraft cu evacuare exterioară – o soluție ideală pentru spațiile care nu permit mobilier suspendat. O atenție deosebită a fost acordată și capătului de perspectivă printr-un joc de scafe și lumini, tapet și tablou de impact în centrul compoziției.

Pentru dormitorul matrimonial, beneficiarul a dorit o cameră de hotel de lux în confortul de acasă. Iar rezultatul este unul pe măsură. Pat cu tăblie tapițată, salteaua confortabilă, inserții de oglindă arămie și aplice decorative, textile moi, precum draperiile catifelate, iată doar câteva din detaliile care compun un decor elegant și relaxant deopotrivă. Peretele din fața patului a fost tratat preferenţial cu fototapetul de la Wall&Deco, întrerupt pentru zona de TV pe care au fost aplicate profile decorative elegante.

Uşile către baie şi dressing sunt de tip filomuro, preluând finisajul peretelui, tapet şi respectiv profile decorative pentru un aspect unitar.

Baia matrimonială este cea mai spectaculoasă baie a casei cu plăci ceramice care imită marmura, cu o cadă freestanding , blat de corian și lavoare imaculate albe. Mozaicul Gravity de la Porcelanosa pare o bijuterie care îmbracă peretele, fiind pus în valoare de globurile suspendate din sticlă.

Pentru baia cu duș a fost realizat pe comandă același tip de mobilier cu blat din corian. Obiectele sanitare sunt de la Laufen, iar finisajele, mai exact plăcile ceramice ce imită marmura au fost achiziționate de la Delta Studio.

Camera de oaspeţi este de asemenea mică, dar a fost astfel recompartimentată cât să beneficieze de un mic spaţiu de depozitare propriu, ascuns în spatele unei uşi filomuro placată cu oglindă.

Biroul este o încăpere mică, de nici 9 mp, dar funcţională şi foarte comodă datorită sistemului de uşi glisante încastrate în perete cu acţionare simultană. Acest sistem de uşi este unul deosebit datorită faptului că permite încastrarea de doze electrice în structura de glisare.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe