Pe 10 mai 2023 are loc una dintre cele mai așteptate competiții de design interior ale anului!

SAVE THE DATE: 10 mai – Eveniment de lansare a albumului și gală de premiere a participanților, în compania lui Karim Rashid

Un eveniment dedicat designului interior

Așteptarea a luat sfârșit: evenimentul RIDA va avea loc pe 10 mai 2023! Ca în fiecare an, vom sărbători excelența în domeniul designului interior, perseverența profesioniștilor care pun în operă concepte complexe și ambițioase și, desigur, efervescența comunității de arhitecți și designeri de interior, principalul motiv care ne aduce împreună.

Evenimentul are două scopuri principale: pe de o parte lansarea albumului Lifestyle Design Interior 2023, ajuns la cea de-a 7-a ediție, și totodată premierea celor mai bune proiecte înscrise în competiția RIDA. Anul acesta am lansat în premieră 3 noi categorii de proiecte, pe lângă deja consacrata categorie de proiecte rezidențiale: HoReCa, Office/Comercial și Arhitectură de portofoliu.

Competiția a fost una strânsă, ceea ce demonstrează continua dezvoltare a organismului viu care este designul de interior.

IMPORTANT: Evenimentul se adresează în exclusivitate membrilor comunității noastre și va fi unul cu circuit închis. Află cum poți deveni membru!

Karim Rashid alături de noi

La eveniment îl vom avea alături de noi pe Karim Rashid, membru onorific al RIDA, care semnează încă o dată coperta albumului și care face parte din jurul competiției RIDA. Una dintre surprizele serii va fi discursul său, din care nu vom dezvălui detalii, însă vă puteți aștepta ca la final să plecați cu o perspectivă nouă și neașteptată despre design și despre adevăratul său scop în viața noastră.

În prezent, Karim Rashid are proiecte active în Londra, Tel Aviv, Coreea de Sud, Washington DC și în București, ceea ce ne entuziasmează prin prisma aspirației noastre colective de a pune România pe harta proiectelor relevante de design interior.

Gala premiilor de design interior

Misiunea de a recunoaște meritele profesioniştilor din industrie și de a promova un standard ridicat de calitate estetică şi funcţională în designul interior este una complexă, motiv pentru care ne-o asumăm cu modestie și transparență față de comunitatea noastră. Cele 70 de proiecte selectate pentru apariția în album intră automat în competiția noastră anuală și sunt evaluate de către un juriu format din 5 membri.

Criteriile de evaluare a proiectelor și ponderea acestora sunt următoarele:

  • Estetică – 40%
  • Inovație – 30%
  • Funcționalitate/Ergonomie – 20%
  • Sustenabilitate – 10%

Juriul competiției RIDA – Ediția 2023

Membrii juriului de anul acesta sunt profesioniști din domeniu, ale căror realizări vorbesc cel mai bine în numele lor:

Karim Rashid: Designer industrial, autor al unui număr impresionant de proiecte din categoriile: design de interior, design pentru bunuri de lux, mobilier, iluminat, design de suprafață, identitate de marcă. Revista Time l-a descris drept „cel mai faimos designer industrial din toate Americile”.

Eliza Yokina: Senior Partner în cadrul Cumulus, membru fondator al Asociaţiei „De-a Arhitectura” – ce aduce cultura mediului construit în școli, iar în trecut a fondat Biroul de arhitectură SYAA.

Daniel Ciocăzanu: Arhitect, fondator al biroului de arhitecturpă Dooi Studio, cu un portofoliu de proiecte în Paris, Londra, Dubai și București.

Andreea Marinescu: Absolventă a Institutului de Arhitectură “ION MINCU”, Bucureşti 2006, Doctor în arhitectură (2013), Lector universitar în Catedra “Sinteza Proiectării de Arhitectură” a Universității de Arhitectură și urbanism „Ion Mincu”, București.

Emil Ivănescu: Absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (2004), a fost bursier la Universitățile din Eindhoven și Liege. Este doctor în arhitectură din anul 2011, a participat la competiții de arhitectură internaționale și naționale, unde a câștigat premii și nominalizări.

Este meritul vostru!

Acest eveniment vă este dedicat în totalitate vouă, profesioniștilor din domeniul designului interior și nu ratăm nici o ocazie de a vă mulțumi pentru perseverență și pentru calitatea efortului pe care il depuneți. Totodată, le multumim partenerilor și susținătorilor noștri, care fac posibile toate aceste inițiative din cadrul RIDA: Alukonigstall, Argenta, Benjamin Moore, Blum, Egger, Franke, Genuin, Grohe, Kronospan, Henkel, Laufen, Lyset, Porta Doors, Samsung, SARTO, Schneider Electric, Tandem, Velux!

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe