Birou: Inedit.works
Echipă: arh. Mihail Neagu
Foto: arh. Sabin Prodan
Localizare: Brașov
Beneficiari: cuplu tânăr
Durată execuție: nouă luni
Suprafață utilă: 40 mp

Simplitate evidențiată prin lemn și lumină, într-un apartament care aduce riflajul la rang de artă – Inedit Works

Situat într-un ansamblu rezidențial nou din Brașov, apartamentul a fost preluat de designer la roșu, ceea ce i-a permis să păstreze anumite suprafețe neacoperite de tencuială. Proiectul a pornit de la dorința beneficiarilor de a avea un spațiu confortabil, cald, cu lumină integrată ingenios, volume inedite și zonă de gătit echipată semi-profesional.

Apartamentul are o bucătărie deschisă spre living, un dormitor, o baie și o terasă foarte amplă, în curs de amenajare. Locuința beneficiază de o priveliște de 270 de grade către munții din jurul Brașovului, care include atât răsăritul cât și apusul.

Stilul de amenajare ales este unul minimalist, încălzit prin texturile naturale și lumina caldă. Conceptul propus mizează pe antagonismul și sinergia dintre rece și cald: „Deși par două concepte diferite, fiecare are nevoie de celălalt pentru a putea fi perceput: lemn vs. beton, luminat vs. întunecat, colorat vs. alb/ negru. Strategia mea de design a avut la bază sinergia dintre lumină și materialitate. În acest proiect, sursele de lumină au un design simplist dar modul în 
care ele dialoghează cu materialele face ca placările, tavanele sau mobilierul să pară corpuri de iluminat în sine”, explică arh. Mihail Neagu.

Riflajele de lemn ireproșabil executate sunt prezente încă de la intrarea în apartament și, împreună cu pardoseala din lemn triplustratificat, oferă senzația de căldură din interiorul unei cabane montane. În imediata apropiere se află elementele reci – tavanul din beton aparent și peretele placat cu gresie porțelanată Rialto Grey de la Kerama Marazzi, în format supradimensionat.

Canapeaua galben muștar e singura concesie făcută culorilor vii, însă spațiul este încălzit de iluminarea caldă cu leduri. Dormitorul are o scenografie aparte – patul este înălțat pe o treaptă din lemn, iar trei dintre pereți sunt îmbrăcați integral în lamele din lemn. Dungile verticale și orizontale de lumină, de diferite lungimi, creează iluzia de spațiu amplificat.

/ Sfatul arhitectului
Utilizarea contrastului între finisat și nefinisat pe de o parte evidențiază etapele de dezvoltare ale spațiilor, pe de altă parte a fost o modalitate de a salva costuri prin renunțarea la instalarea tavanelor false.

Proiect prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2021. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe