Birou: Alfa Invest
Echipă: Coordonatori proiect: arh. Anca Mihaela Constantin
(arhitectură), arh. Ionuț Constantin (structură);
colaboratori: arh. Mihaela Ștefana Dincă, arh. Ioana Marcu
Foto: Vlad Crețeanu
Localizare: Craiova
Beneficiari: familie cu doi copii
Durată execuție: un an și jumătate
Suprafață utilă: 410 mp

Sugar Pearl – Alfa Invest

Pledoarie pentru frumusețea clasică

Proiectul complex de renovare interioară și exterioară a modificat atât planurile, cât și modul de organizare a casei, pentru a o adapta noilor nevoi ale familiei.

Amenajarea a plecat de la dorința beneficiarilor de a avea o locuință luminoasă, ușor de întreținut și cu un aer de relaxare. Atmosfera creată este una caldă, cu accente prețioase date de reflexiile finisajelor alese. Spațiile sunt înnobilate de piese de mobilier fine, în stil clasic, cu detalii atent lucrate. Bejurile perlate și calde, puse în evidență de strălucirea fină a elementelor de mobilier sidefat, creează un decor relaxant.

Toată paleta de nuanțe se înscrie în tonuri pastelate, însorite, ce transmit bucurie și căldură. Ambientul elegant este susținut de lumini indirecte și texturi fine. Subsolul cuprinde o zonă tehnică și una de relaxare, cu saună și duș cu acces direct către curtea exterioară din spate, dotată cu piscină. Parterul înglobează zona de acces, living, dining și bucătărie.
Pentru a profita de curtea din spate, s-au lărgit ferestrele, atât din zona de relaxare, cât și din dining, care beneficiază acum de o suprafață vitrată de jur împrejur. Spațiile comunică între ele, atât direct cât și indirect, prin elemente precum nișele, decupajele și transparențele parțiale, ca acvariul dintre bucătărie și living. Acvariul și șemineul sunt elementele principale ale parterului, ce se completează perfect și susțin organizarea spațiului interior.

Materialele folosite delimitează diferitele zone: în partea de acces, finisajele sunt mai lucioase, iar placările ceramice au dimensiuni mari, pe când zona de relaxare este realizată cu materiale mate, fin texturate: lemn masiv și tapet profilat. Mobilierul de bucătărie Formmat, fabricat în România, emană armonia
specifică stilului clasic și este dotat cu o insulă funcțională și blat din quartz.

Etajul găzduiește zona de noapte. Spațiul de hol a fost reorganizat cu o zonă de hobby, unde se află acum un pian alb. Cele patru dormitoare (unul matrimonial, două pentru copii și unul de oaspeți) beneficiază fiecare de baie proprie și dressing, finisate cu materiale calde și nuanțe pastelate. Mobilierul din dressing este fabricat de Formmat și păstrează nota clasică. Băile sunt placate cu plăci ceramice Porcelanosa și dotate cu piese de mobilier și obiecte sanitare spectaculoase.

Sfatul arhitecților

Având un spațiu atât de generos pentru partea de amenajare, în momentul recompartimentării au rezultat spații care inițial păreau fără utilitate, însă le-am folosit ingenios. Din modul de dispunere și organizare a zonelor de dressing, de exemplu, am lăsat un acces mascat, fără vizibilitate directă, către alte mici zone de depozitare, așa numita „zonă secretă”, o zonă de răsfăț. Și așa, uneori, colțurile neutilizate pot să capete o poveste interesantă.

Proiectul a fost prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2021. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe