OAR București

Aprobarea în 2001 a Legii Exercitării Profesiei de Arhitect a făcut necesară înființarea unui organism apolitic care să administreze această lege și dreptul de exercitare a ei, precum și să contureze obligațiile ce revin arhitecților în realizarea producției de arhitectură. Ordinul Arhitecților din România, care a luat ființă în iulie 2001, și-a propus tocmai aceste obiective, elaborând în plus o platformă program ce sublinia dorința de implicare a arhitecților în determinarea unui sistem coerent privind amenajarea teritoriului național, precum și necesitatea încurajării creației și producției de arhitectură și urbanism de cea mai bună calitate.

La scurt timp, în luna octombrie 2001, a fost înființată Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, fiind aleasă, prin votul Conferinței de Constituire, conducerea filialei până în mai 2002, conducere reconfirmată de votul Conferinței Teritoriale de alegeri care a ales aceeași conducere pentru o perioadă de patru ani.

În prezent, OAR București numără 4190 membri, încadrați în mai multe secțiuni ale Tabloului Național al Arhitecților: arhitect cu drept de semnătură, conductor arhitect cu drept de semnătură, arhitect stagiar, conductor arhitect stagiar, arhitect fără drept de semnătură și conductor arhitect fără drept de semnătură.

După Conferința Teritorială de Alegeri – 12 mai 2018 – Filiala București a Ordinului Arhitecților din România este condusă de forurile de conducere alese în conferință și anume: Consiliul de Conducere Teritorial alcătuit din 22 de membri titulari, Președinte și patru Vicepreședinți aleși dintre membrii consiliului și care formează Colegiul Director Teritorial.

În prezent activitatea O.A.R. București este coordonată de: arh. Emil Ivănescu – președinte, arh. Irina Meliță – vicepreședinte cu comunicarea, arh. Andrei Fenyo – vicepreședinte cu legislația, arh. Ana Maria Goilav – vicepreședinte profesional, arh. Ana Maria Zahariade – vicepreședinte cu organizarea competițiilor de arhitectură, arh. Cătălin Berescu – trezorier, arh. Cornelia Burcuș – secretar executiv.

Colaborează
cu noi!

Dacă ești arhitect sau designer de interior, lasă-ne un mesaj și te vom contacta în cel mai scurt timp.

Înscrie-te la
newsletter!

Formular
trimis!

Ne bucurăm că te-ai înscris în comunitatea noastră. Împreună, încurajăm și susținem colaborarea, inovația și excelența.

Conectează-te!