Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Denumire proiect: Apartament L.P.
Denumire studio arhitectură:
Arh. Int. Eduard Năstăsoiu
Echipă proiect: Arh. Int. Eduard Năstăsoiu
Autor fotografii: Sebastian Stan
Oraș/Localizare: București
Anul finalizării: 2022
Beneficiari: un cuplu tânăr
Suprafața utilă: 104 mp
Apartament L.P.
Beneficiarul m-a contactat încă din faza de construcție a imobilului și am putut să intervenim pe marginea câtorva aspecte. Acesta și-a dorit un spațiu care să insufle masculinitate, eleganță și simplitate.
Având ca punct de plecare tema de „Bachelor”, am păstrat ca fundal nuanțe de griuri colorate, cu mix de lemn și accente în nuanțe deschise, precum finisajul canapelei. Stilul amenajării este unul modern-contemporan, cu influențe luxury, dar totodată minimalist, prin prisma simplității formei și a compoziției de mobilier propuse.
Dacă „citim” fiecare cameră în parte după caracteristicile tipului de spațiu (dormitor, baie, living, bucătărie) identificăm ușor conceptul propus, prin elementele-cheie. De exemplu, dormitorul matrimonial este impresionant prin tapițeria din spatele patului, care se întinde pe tot peretele în model geometric, inspirat de celebrul tipar al mișcării Bauhaus. Celelalte piese de mobilier urmează o notă elegantă și totuși simplă a detaliilor, care se aplică și pentru restul camerelor. Tot în spiritul unității spațiului sunt și finisajele care se repetă, precum parchetul, culoarea pereților, tipul de plintă, iluminatul general, furnirul etc.
Fie că este vorba despre un concept hibrid, cum avem aici, fie că urmăm o temă clasică, rezidențială, zona de zi este cel mai utilizat spațiu dintr-o casă. Aici trebuie să înglobăm mai multe funcțiuni și să ținem cont de toate aspectele pe care spațiul le cere. În acest caz avem bucătăria, pe care beneficiarul nu o utilizează foarte mult și a vrut să aibă această insulă cu scaune de bar pentru mic dejun, pe care să o poată transforma în loc de socializare. De aici a pornit ideea de bucătărie închisă. Toate aspectele tehnice (tubulaturi, țevi, trasee) sunt mascate prin elementele decorative de mobilier sau prin scafe de gipscarton. În cealaltă jumătate de cameră avem o canapea colțar, cu zonă tip pat, o măsuță de cafea care se răsucește și ansamblul media. Această configurație de canapea este tot o solicitare din partea beneficiarului, care și-a dorit să stea cât mai confortabil când urmărește un film, în detrimentul unei canapele mai scurte, care permitea anexarea unei mese de dining, în spatele acesteia. În concluzie, nevoile beneficiarilor și dorințele acestora sunt multe și interesante, iar munca de a le contopi cu viziunea noastră asupra spațiului a fost valorificată prin fiecare minut de dezbateri și discuții.
Sfatul arhitectului/designerului
În această amenajare am avut un mic obstacol de rezolvat cu privire la tavane, dar care în final ne-a fost de ajutor. Prin zona de bucătărie trecea o grindă destul de joasă, care deranja vizual. Propunerea mea a fost să coborâm zona de bucătărie încât noul plafon să treacă pe sub această grindă, dar în loc să ne oprim drept cu ea, la unghi de 90°, am folosit un plan înclinat de 45°. Astfel nu se mai percepe atât de tare ruptura dintre planurile de înălțime, reușind să mascăm tubulatura hotei, care iese în lateralul scafei.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.