Call for Projects Album 2024

Amenajarea a pornit de la tratarea zonei de zi – delimitarea formală a zonei de bucătărie de zona de living. Un aspect important a fost stabilirea cromaticii apartamentului, beneficiarii au dorit culori intense și contraste. Stil de amenajare interioară: contemporan, cu elemente japandi. Cromatică – esențe de lemn și tonuri închise – verde, gri, negru.

Apartament Z – Guacamole

Apartamentul este situat într-un complex rezidențial recent finalizat. Tema proiectului a fost amenajarea apartamentului în primul rând din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Situația existenta oferea o zona de zi open space rece, nedefinită, traversată inestetic de elemente structurale diverse , compartimentată parțial, fără a ține cont de posibilitatea de mobilare a spațiului. Rezultatul – un spațiu dreptunghiular îngust și lung, cu bucătăria delimitată de un perete parțial și cu livingul traversat pe lungimea sa de o grindă cu dimensiuni exagerate. O situație similară se regăsea și în dormitor. Amenajarea a pornit de la tratarea zonei de zi – delimitarea spatiului de bucătărie de zona de living fără a o închide.

Un alt aspect important a fost stabilirea cromaticii apartamentului, beneficiarii fiind adepți ai culorilor puternice și ale contrastelor. Stil de amenajare interioară: contemporan, cu elemente japandi. Cromatică – esențe de lemn și accente- tonuri închise -verde, gri, negru. Livingul este îngust și lung iar pe lângă funcțiunea să principala include și o zona de luat masa. Considerând că spațiul pentru relaxare este cel mai intim dintre cele două amintite am ales să amplasăm canapeaua în alveola creată de peretele exterior și cel care separă parțial bucătăria de living. Pentru a întări la nivel vizual idea separării celor două spații am ales să vopsim pereții amintiți in nuanța Guacamole Green Benjamin Moore, culoare aleasă și pentru a crea senzația unui spațiu în care te poți retrage pentru a te relaxa. Culoarea pereților este complementată de o sofa de catifea verde. Tranziția dintre zona de loisir și cea de luat masă este realizată de mobilierul media montat pe întreagă lungime a peretelui paralel cu bucătăria. Mobilierul tv se termină cu o zona de divan în dreptul mesei de dining, astfel am putut reduce suprafața ocupată de locul de luat masa pentru a avea o circulație cât mai degajată în living.

De asemenea, panourile decorative montate in spatele zonei media dau un ritm plăcut și rup monotonia unui perete foarte lung. Am rezolvat problema grinzii adăugând la baza acesteia stânga-dreapta două aripioare de ghips-carton menite să schimbe proporția acesteia care vor servi drept polițe pentru decorațiuni. Ca și cromatică în zona de zi am ales ceva de impact dar care să creeze o atmosfera caldă, plăcută locuirii. Am combinat verdele cu nuanțe de lemn in zona de dining. Toate acestea se profilează pe fundalul unei bucătării închise, într-o nuanță eleganta de cognac și accente negre. Bucătăria a fost separată de living și hol atât din punct de vedere cromatic, cât și vizual, folosind elementele riflate poziționate pe laturile barului, care delimitează formal spațiul bucătăriei fără însă a obtura vizual. În compoziția bucătăriei a primat funcționalitatea. Pentru a profita de spațiu, pe peretele opus frontului de lucru, în continuarea barului, am adăugat o compoziție suplimentară pentru aparatură electrocasnica în care a fost încorporat și radiatorul.

Dormitorul este o tentă mai calm cromatic, dar rămâne în același ton cald, cu accente de gri/albastru și obiecte decorative de inspirație orientală. Dressingul se continuă cu panouri de placare simple și riflate pentru a conferi o notă unitară peretelui. Apartamentul a fost achiziționat complet finisat, însă băile aveau nevoie de un face-lift. Am optat pentru păstrarea placărilor ceramice existente, însă au fost înlocuite toate obiectele sanitare, cu excepția căzii. Vasul wc existent a fost înlocuit cu unul cu rezervorul încastrat și tot peretele a fost îmbrăcat în MDF furniruit, rezultând atât spații de depozitare suplimentare cât și o evidență îmbunătățire estetică. Lavoarul stand-alone a fost înlocuit cu un mobilier generos de baie cu două lavoare tip bol. Bateriile au fost înlocuite cu unele finisate negru mat. Rezultatul este o baie aerisită, minimalistă, însă cu foarte multe spații de depozitare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de ATAT Studio