Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Denumire proiect: Earth Tones
Denumire studio arhitectură:
Eunice Pantea
Echipă proiect: Eunice Pantea
Autor fotografii: Negrea George
Oraș/Localizare: Oradea
Anul finalizării: 2022
Beneficiari: familie cu 2 copii
Suprafața utilă: 210 mp
Earth Tones
La momentul de început, casa era deja locuită și amenajată, dar am golit tot, am modificat câțiva pereți, am mutat chiar și geamuri în alte poziții, desigur, fără să stricăm arhitectura exterioară, și am reamenajat totul ca și cum ar fi fost de la zero, singurul lucru păstrat din vechea amenajare fiind ușile de interior. Beneficiarii și-au dorit o restructurare funcțională, cu mai multe spații de depozitare, un aer mai modern, cu materiale de calitate, în tonuri calde, inspirat din stilurile minimalist, scandinav, japandi, ușor bohemian.
Am propus o amenajare în culori și materiale naturale, stofă, lână, in, lemn și am încercat să stăm departe de monoton prin adăugarea elementelor negre, pentru a da profunzime spațiilor.
În centrul casei există un hol generos, din care se poate intra în dormitoare, băi, spălatorie, singurul spațiu deschis în relație cu holul fiind zona de zi, compusă din dining, bucătărie și living, unde provocarea a fost să amenajăm trei spații într-unul singur, în așa fel încât fiecare să aibă propria personalitate, dar împreună să creeze un tot unitar. Amenajarea a pornit de la bucătărie, care inițial ocupa doar o treime din suprafața actuală, trecând printr-un proces extensiv de reorganizare. Aceasta a fost extinsă pe toată lățimea disponibilă și înglobează o insulă și un loc de luat masa. Spațiul rămas a fost alocat pentru living.
În living merită menționat peretele cu televizorul, ascuns de două uși culisante, realizate pe comandă din MDF decupat la laser, vopsite în câmp electrostatic. Șemineul este pe bioetanol, proiectat în așa fel încât să pară un șemineu pe lemne și a fost transformat cu cărămidă de șamotă neagră și gresie porțelanată de culoare închisă care imită lemnul ars.
O altă provocare a fost să găsim o soluție pentru cele două uși prezente în dormitor chiar pe peretele patului – pentru dressing și baia matrimonială. Ușile normale ar fi stricat estetic compoziția dormitorului, în același timp, nu s-ar fi potrivit cu vechile uși din restul casei, achiziționate cu câțiva ani în urmă. Am ales o ușă filomuro îmbrăcată în aceleași profile din duropolimer ca restul peretelui pentru dressing, iar pentru baie, o ușă culisantă din lemn, sculptată la CNC cu un model oblic, montată pe o șină de fier tip hambar. Aceeași șină se regăsește și la elementele care acoperă televizorul prin culisare, pe unul din rafturile bibliotecii.
Părerea beneficiarului
„Ne-am dorit ca amenajarea casei noastre să îmbrățișeze simplitatea și confortul stilului minimalist cu tonurile calde ale naturii, unde fiecare colț îți transmite o stare de liniște și calm. Suntem profund mulțumiți de rezultatul final. Plăcerea de a fi acasă nu a fost nicicând mai reconfortantă.”
Sfatul arhitectului/designerului
Dormitorul avea o înălțime considerabilă, de 3 metri, motiv pentru care am creat grinzi false din rigips, ca să aducem tavanul vizual mai jos. Acest detaliu rupe monotonia pe care un tavan alb, perfect drept, ar fi creat-o.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.