Call for Projects Album 2024

O casă de locuit pentru o familie tânără formată din trei persoane, doi parinți și un copil. Casa este compusă din parter și etaj și am participat la amenajarea ei încă din faza la roșu, abordând fiecare spatțiu atât din clădire cât și din grădina ei. Parterul este compus din living, dining, bucătărie, hol, baie și spălătorie (spălătoria comunică prin tuneluri cu băile de la etaj). Etajul este compus din 3 dormitoare și 2 băi, fiecare cu separeu pentru toaletă, un dressing și o terasă exterioară.

Funky Fusion

Proiectul Funky Fusion este o reprezentare a unui stil modern cu accente industriale si funky pe alocuri. Beneficiarii și-au dorit ca amenajarea să rămână una relevantă în timp, dar care sa includa totusi si aplecarea lor catre obiecte mai colorate si interesante. Spațiul este împărțit pe două niveluri. Parterul are suprafata cea mai generoasă, fiind dedicat petrecerii timpului liber si primirii oaspeților. Etajul este spațiul intim care cuprinde dormitoarele si dressingul, fiecare dormitor fiind deservit de câte o baie generoasa. La parter livingul comunică cu diningul si bucătăria dar la fel de mult și cu exteriorul, terasa și grădina jucând și ele un rol în decorul parterului deoarece geamurile mari din living nu sunt obturate de perdele. Culorile neutre si atemporale ale mobilierului au fost presărate cu accente de culoare îndrăznețe precum faianța și scaunele roz din bucătărie, sau posterele în stil Manga, de pe ușile bibliotecii. Biblioteca metalică are multiple roluri. Este balustradă pentru scara ce duce la etaj, are rol de bibliotecă si de bufet pentru zona de dining dar totodată camuflează parțial motocicleta proprietarului, parcata cu grijă sub scară. Livingul si dining sunt caracterizate în primul rînd prin flexibilitate în utilizare. Toate fotoliile sunt rotative, la fel și șemineul! Astfel, te poți bucura în orice moment de ceea ce dorești – fie privești peisajul de afară sau admiri vederea asupra orașului, fie te bucuri de focul arzând în șemineu sau de un film la TV. Vis-à-vis de focarul rotativ am gândit un sistem de oglinzi înguste care sunt mobile. In acest fel, m-am asigurat că vezi focul din șemineu din orice unghi al casei. Lemnul natural, cărămida recuperată și sistemul de țevi luminate încălzesc și ele atmosfera spațiului. E un loc din care musafirii nu se dau ușor duși! Trecerea spre etaj este marcată de un fototapet îndrăzneț marca Vladila. Ușile alese aici sunt speciale, au un toc înalt ce merge până la tavan, pentru a accentua senzația de înălțime a spațiului. Designul locului de odihnă pentru părinți este inspirat de natură. Mobilierul din lemn masiv este completat de pereții cu aspect beton și încălzit cu pielea naturală alb negru ce marchează zona de pat. De aici se trece în dressing și apoi în baia matrimonială, gîndită ca un spa cu vedere spre terasa exterioara dotata cu jacuzzi. Lemnul, un light motiv al tuturor incăperilor se regasește aici sub forma plăcilor ceramice. Nelipsitul accent funky este present și aici cu ajutorul fototapetului reprezentând o balenă. Camera copilului, pasionat si el ca și tatăl său de motociclete a fost gândită pentru a crește odată cu copilul. Patul este mobil, pe roți. Acum stă aliniant la perete pentru a lăsa mai mult loc jocului pe podea, dar la fel de bine poate fi orientat clasic. Mobilierul din mdf si tablă perforată, poate fi oricând revopsit și camera poate fi transformată din camera de copil în cameră de adolescent. Pe tot parcursul amenajării, dintr-o cameră în alta, poți remarca elementele comune precum podelele sau mobilierul din lemn masiv insoțite de elementele funky care creează o legătura vizuală între incăperi. Părerea beneficiarului Rezultatul acestei colaborări este că ne simțim răsfățați în propria casă. Lucrurile sunt atât de bine gândite și așezate incât totul arată foarte bine chiar și în momentele când e dezordine. Musafirii, deasemenea se simt foarte bine la noi. Sfatul arhitectului/designerului Punctul cheie în orice amenajare este funcționalitatea spațiului. Acest proiect excelează la acest capitol, deoarece a fost gândit din start pentru a fi și versatil, nu doar funcțional.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Simona Ungurean