Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.

Denumire proiect: Into the Yellow – Soup Up
Denumire studio arhitectură: iDecorate
Echipă proiect: Arh. Irina Radu, Arh. Alexandru Roșu, Corina Stănescu-Roșu
Autor fotografii: Vlad Crețeanu
Oraș/Localizare: București
Anul finalizării: 2022
Beneficiari: Soup up
Suprafața utilă: 54 mp
Into the Yellow – Soup Up
Investitorii și-au dorit un spațiu cozy, primitor și cald, un ambient care să transpună la nivel vizual căldura și bucuria pe care ni le oferă supa, principalul produs. Amenajarea a pornit de la bar. Acesta este elementul central al locației, restul ansamblului gravitând în jurul lui.
Expresivitatea unui interior se reflectă prin lumină, materialele folosite, culori și texturi. Totuși, dintre toate acestea, primul impact îl are schema cromatică. Culorile ne imprimă o anumită stare și ne modelează percepția asupra întregului spațiu, iar într-un restaurant, unde oamenii vin să se relaxeze și să experimenteze, acestea au o contribuție esențială. Așadar, am optat pentru o cromatică bazată pe galben solar, luând în considerare forța acestei nuanțe de a aduce luminozitate în interioare –
o culoare veselă, care trezește și stimulează spiritul, deschide starea emoțională și energizează instantaneu. Am mizat, de asemenea, pe texturi și am optat pentru finisaje naturale, ca lemnul și metalul, care completează perfect întreg ambientul.
Cele două zone (zona de bar și zona clienților) sunt delimitate vizual prin culorile folosite, dar și prin tratarea podelei. Am considerat potrivită placarea cu o gresie terrazzo în zona barului și cu parchet cu textură de lemn în zona meselor. Gresia terrazzo completează perfect zona barului, ușor industrială, iar parchetul aduce o notă caldă. Mesele au fost alese cu un blat cu aspect de marmură, pentru a face legătura cu zona barului, în timp ce scaunele sunt din ratan. Zona clienților este deservită și de un bar realizat din riflaje de lemn, completat de scaunele din lemn cu picioare metalice, un detaliu care accentuează nota cozy a interiorului. Atmosfera naturală și primitoare este susținută de restul elementelor de decor – plante verzi în ghivece din ratan sau albe, peretele din riflaje de lemn și pernele decorative.
Părerea beneficiarului
„Ne-am dorit o locație premium, care să reflecte conceputul nostru și în care clienții noștri să se simtă ca acasă.”
Sfatul arhitectului/designerului
Am folosit o culoare solară, atât pentru pereți, cât și pentru tavan, pentru a aduce dinamism și căldură spațiului. Galbenul folosit și pe tavan unește zonele, oferă continuitate și mărește vizual spațiul.





Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.