Call for Projects Album 2024

Apartamentul a rezultat în urma unirii a 2 apartamente mai mici și a fost compartimentat după nevoile proprietarilor. S-a optat pentru un design contemporan cu accente clasice.

În urma alipirii celor 2 apartamente, am reușit să creăm o locuință spațioasă, din care am scos maximul de utilitate și care îndeplinește toate nevoile familiei, formată din 5 membri : cei 2 părinți, un bebe și două pisici. S-au creat următoarele spații : un mic hol de intrare, living open-space cu bucătăria, baia de serviciu cu duș, dormitor copil, dormitor matrimonial, zona dressing, baie matrimoniala cu cada și un balcon cu acces din living și matrimonial. În toată locuință s-au folosit foarte multe elemente naturale cum ar fi texturi de lemn, piatra, cașmir, ba chiar în zona de living, am proiectat o seră cu plante naturale, exotice, închisă cu sticlă securizată, care îți dă o stare de bine în orice moment al zilei. De asemenea, în zona bucătăriei, am proiectat o insula din ceramica, pe care am montat atât plita cât și hota, pentru ca toată activitatea celui ce gătește sa fie împărtășită cu restul familiei sau prietenilor și sa nu fie într-un spațiu închis și separat, astfel insula devine inima întregului spațiu, unde familia iși petrece majoritatea timpului.

Când intri în zona matrimonială pășești în dressing, apoi din dressing ai acces către baia matrimonială sau către zona de noapte, astfel toată aceasta zonă devine intimă și plăcută. Pentru că zonele vitrate sunt până în pardoseală, am decis să nu obturam priveliștea superbă și am montam jaluzele verticale din lemn de tei, automatizate, peste care am venit cu draperii din țesătură de cașmir pentru un feeling cozy. Încălzirea apartamentului se face prin pardoseală cu termostate pe fiecare încăpere, răcirea cu sistem de ventilație HVAC încastrat în tavan, iar filtrarea aerului cu ajutorul unui sistem descentralizat cu recuperatoare de caldură. Sistemul de iluminat este unul complex care pune în valoare fiecare spațiu/element și a fost gândit astfel încât să îți ofere multiple posibilități în crearea scenariului dorit. Zona tavanului a fost gândită pe diferite înălțimi și am integrat anumite accente clasice cum ar fi cornișele sau profilele decorative care se regăsesc și pe unii pereți. Bineînțeles că sunt foarte multe detalii de prezentat, dar am încercat sa ne rezumăm la câteva. Esența designului de interior va fi întotdeauna despre oameni și stilul lor de viață.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Pure Ambiance Design – Stanciu Sorin