amenajare hotel

Autori principali: Liviu Zăgan, Alexandra Nicolau, Ivona Amariței

Co-autori: George Nițoiu, Maria Fofircă

Echipa de proiectare: Corina Nicolae, Laura Parghel, Ciprian Drăghicescu, Ioana Penescu, Matei Bianu, Natalia Dumitru

Marriot Courtyard

Amenajare hotel Marriot

Hotelul de 4* Courtyard by Marriott oferă un spațiu ultra-contemporan amprentat de un “imaginarium” metropolitan. Cele 14 niveluri sunt compuse în registre clare: bază, corp și coroană.

Conceptul proiectului la nivel funcțional și volumetric este “un burger urban”: funcțiunile sunt segregate după nivelul de acces al publicului, generând materialitatea și dinamica fațadelor – de la viu la liniștit și gradul de permeabilitate cu exteriorul. Parterul este complet deschis către exterior (fațada de sticla fără reflexie).

Etajul 1 este semi-privat (fațada din sticlă-oglindă), pe când nivelurile superioare sunt aproape închise către exterior pentru intimitatea camerelor. Ansamblul se decupează pe cer printr-o o suită de denticuli romboidali care subliniază partea superioară și ascund etajul tehnic.

Primele două niveluri sunt integral vitrate astfel că volumul pare că plutește pe un evantai din sticlă. S-a mizat pe o familiaritate în procesul de design-ului amenajării hotelului, integrând elemente decorative din ceramica românească tradițională. Utilizatorul simte confortul de acasă, are însă și un reper local, povestea locului.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Cumulus