Denumire proiect: Pensiune Garden Retreat Bran

Denumire studio arhitectură:
Designer Cristina Marin

Echipă proiect: Designer de Interior/Arhitect – Cristina Marin

Autor fotografii: Andrei Tudoran

Oraș/Localizare: Bran-Predeluț
Nr. 74 – Brașov

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: Proprietara pensiuni

Suprafața utilă: 195 mp

Pensiune Garden Retreat Bran

Proiectul a presupus reamenajarea și extinderea spațiului – transformarea câtorva unități în apartamente (suite) de două camere, într-unul dintre modulele din Pensiunea Garden Retreat. În urma discuțiilor cu beneficiarii, am propus un concept modern, minimalist, cu influențe din stilul chalet, fiind inspirați de cabanele ridicate de ciobani acum multe secole în Alpi, la granița dintre Franța și Elveția. Caracteristica estențială a acestui stil este folosirea materialelor naturale, respectiv lemn și piatră, materiale zonale ușor de procurat, care creează o atmosferă primitoare. Spațiul amenajat are o suprafață de 195 mp și cuprinde trei apartamente situate la parter, etajul 1 și mansardă, compuse din living, dormitor, depozitare și baie. Apartamentele sunt gândite ca spații deschise, cu vedere spre natură și se aseamănă între ele, înglobând elemente de diversificare prin cromatică, dispunerea finisajelor și prin tratarea diferită a suprafețelor.

Pentru parter am folosit nuanțe calde, cu accente tomnatice, date de culoarea tapițeriei patului sau a canapelei și materiale naturale, cum ar fi lemnul și piatra. Pentru pardoseală și pereți am utilizat microciment, sugerând simplitate și fluiditate. Excepție face zona de living, unde am optat pentru parchet din lemn masiv. Dormitorul generos este separat de living prin poziționarea centrală a patului. Corpul de iluminat metalic de tip paravan, sub forma unui cerc segmentat de două traverse verticale de susținere, este piesa centrală a amenajării. Pentru baie, tratarea integrală a pereților și a pardoselii s-a făcut prin microcimentare în culori calde de grej, în armonie cu textura și culoarea lemnului riflat. Piesa de bază din baie este pictura murală, realizată chiar de mine. Apartamentul de la etajul 1 și apartamentul de la mansardă păstrează aceleași materiale și direcții și au fost sincronizate din punct de vedere cromatic cu o tematică de iarnă, respectiv primăvară-vară.

Părerea beneficiarului

„În primul rând am pornit această amenajare de la dorința de a trece la un alt nivel al afacerii și de a oferi un turism de calitate în zonă. Pentru asta am vrut extinderea spațiului, astfel încât să creăm aceste suite. Am dorit să venim cu ceva nou pe piață, așa că ne-am gândit la o amenajare inedită, în care clientul să se simtă relaxat, confortabil și în uniune cu natura. Am hotărât împreună cu soțul meu să apelăm la un designer. Nu ne-a luat mult să alegem cu cine vom face acest pas, deoarece o urmăream de ceva vreme pe Cristina pe Instagram și cumva am simțit că ea e ce trebuie. Suntem extrem de mulțumiți. Această amenajare chiar a ieșit cum îmi doream.”

Sfatul arhitectului/designerului

Folosirea aceluiaș finisaj pentru pardoseală și pereți a ajutat la crearea unui spațiu generos, astfel plafoanele din zona de living nu mai par atât de joase. De asemenea, personalizarea băilor cu picturi a creat dinamica dorită și a păstrat tematica conceptului. S-a pus accent pe compartimentarea lejeră a spațiului, separat doar prin anumite piese custom – corp de iluminat pat, riflaj dresing. Sfatul meu este “less is more!”.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Cristina Marin