Situat la ultimul etaj al unui ansamblu rezidențial nou, penthouse-ul beneficiază de deschideri largi către terase, ce permit luminii naturale să scalde interiorul. Prima cerință a beneficiarilor a fost “alb, mult alb”, alături de culori deschise, pasteluri, în special roz și turcoaz. Amenajarea a avut ca punct de pornire parchetul alb. A doua cerință a fost să beneficieze de o amenajare modernă, însă pozele alese ca inspirație duceau spre classic. Designerul le-a propus, așadar, să vireze spre un alt registru de stil: Art Deco.

Penthouse A

Inserțiile Art Deco sunt liniile drepte din alamă, aplicate pe perete, atât în living cât și în bucătărie. În zona de living, compoziția este completată de plăci de pal cu textură textilă, iar în bucătărie de tapetul auriu și jocul de licheni. Alte elemente Art Deco sunt fotoliile din living, scaunele și faianța din bucătărie, montată cu un chit de rosturi auriu.

Fiecare încăpere păstrează o cromatică unitară: alb, roz, turcoaz și auriu. În fiecare cameră, însă, predomină una dintre nuanțe. În bucătărie, protagonist este albul, în dormitor rozul, iar în living o combinație armonioasă între cele două. Bucătăria este spațioasă și a înglobat zone de depozitare generoase, o masă pentru patru persoane și un bar. Picioarele insulei sunt concepute de designer, ca o soluție originală, compuse din sticlă securizată și îmbrăcate într-un panou perforat din MDF vopsit. Efectul obținut este unul de plutire. Relația între spații a fost atent studiată, astfel încât, privită dinspre living, bucătăria este citită într-un cadru plăcut și coerent. Pentru a păstra un ansamblu curat ca linie generală de design zona tehnică este mascată de peretele de la intrare. 

Zona de living este creată pentru relaxare – canapeaua generoasă și cele două fotolii invită la timp petrecut cu cei dragi. Panourile placate cu pal și profile de alamă maschează un dressing, zona de cuier, mașina de spălat haine și alte obiecte tehnice. Amenajarea dormitorului a constituit o provocare, datorită grinzii care împarte camera în două . Designerul a dorit să distragă atenția de la aceasta, prin propunerea unui perete pictat. Ușa de sticlă se deschide către un dressing pentru două persoane. Tot mobilierul propus este realizat pe comandă, inclusiv canapeaua, patul din dormitor, bancheta și taburetul. Penthouse-ul reflectă din plin personalitatea elegantă a beneficiarei, care s-a implicat în tot procesul de amenajare. 

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Eunice Pantea