Amenajarea a pornit de la dorința clientului de a avea un spațiu cât mai bine utilat, fluid, care să accentueze funcționalitatea fiecărei zone. Cerința principală a fost crearea cât mai multor spații de depozitare, păstrând totodată un spațiu aerisit cu accente masculine la parter, iar la etaj s-a dorit un spațiu neutru, elegant și primitor, specific spațiului de odihnă.

Penthouse P

Conceptul de design a pornit de la zona open space generoasă ce beneficiază de o vedere superbă asupra orașului. Obiectivul urmărit în procesul de amenajare a fost să realizăm un loc confortabil, atât fizic cât și vizual, cu o utilizare cât mai corectă a spațiilor. Din punct de vedere estetic, stilul de design propus este unul contemporan ce combină cu succes texturi elegante precum catifeaua, metalul și parchetul chevron din lemn masiv.

Rezultatul este un ambient confortabil și plăcut, fără elemente foarte complexe. Amenajările contemporane propun un stil liniștit, punând accent pe confortul psihologic, așadar unul din scopurile principale a fost alegerea unei game cromatice echilibrate. Nuanțele predominante sunt cele neutre de negru, gri, grej și maro. Aceste nuanțe aduc cu sine o ambianța rece, iar pentru a crea un fundal mai vesel și mai primitor am adus în amenajare accente de verde, cappuccino și auriu.

Locuința cuprinde la primul nivel holul de intrare cu un spațiu mic de depozitare, o baie în care prin schimbarea compartimentării am reușit să integrăm și o zonă de duș, o cameră birou, un open space generos format din living, bucătărie și dining, o camera tehnică și două terase.

La etajul superior se află 2 dormitoare cu baie proprie fiecare, iar în dormitorul matrimonial am reușit să integrăm și o cameră separată de dressing, prin schimbarea compartimentării și micșorarea holului.

La bucătărie s-a pornit de la ideea de funcționalitate, cerința principală fiind realizarea unui spațiu cât mai mare de depozitare, dar și integrarea unei insule în mijlocul acesteia. Zona de dining se află la trecerea dintre bucătărie și living și este formată dintr-o masă cu blat din marmură și scaune gri, de catifea. Este o zonă care beneficiază de foarte multă lumină naturală, punând în valoare și mai mult spațiul. Zona de living este un spațiu foarte aerisit, ce integrează o canapea confortabilă de catifea grej și mobilierul TV cu fronturi de sticlă. Piesele de mobilier sunt minimaliste, punându-se foarte mare accent în această camera pe pereții decorați atent fiecare în parte, cu ancadramente de duropolimer vopsite la culoarea pereților. Punctul de accent în această încăpere îl reprezintă peretele din spatele canapelei, placat cu panouri 3D și oglindă bronze, ce conferă o notă de elegantă spațiului.

Biroul – ideea acestei camere nu fost neapărat necesitatea unui birou în apartament, cât o zona în care beneficiarul a dorit să se deconecteze de restul casei, un loc unde să se relaxeze citind o carte. Baia – din punct de vedere cromatic, în cadrul creat predomină nuanțele neutre de negru și alb. Decorul faianței este unul de marmură, păstrând o imagine elegantă. Accentul pe detalii în baie continuă acceași notă regăsită în restul încăperilor, adăugarea luminilor ambientale punând în valoare piesele de mobilier și lavoarul freestanding folosit.

Scara – făcând trecerea dintre zona de zi și zona de noapte, am dorit să luminăm foarte bine această zona prin introducerea benzilor LED sub fiecare treaptă, dar și folosirea unui candelabru minimalist care să se integreze în amenajare. Balustrada am ales-o din sticlă bronze, păstrând eleganța din întreaga amenjare.

Dormitorul principal are o notă foarte elegantă, dar în același timp relaxantă. Am dorit ca acest spațiu să fie mult mai feminin decât restul casei, dar în același timp să păstrăm din elementele regăsite și la parter. Piesele de mobilier sunt custom made, proiectate de echipa noastră, iar patul este unul generos, din catifea. Pentru decorarea pereților am optat pentru aceleași elemente de la parter, ancadramentele de durpolimer. În plus, am ales ca la etaj să folosim cornișa care înalță vizual camera și îi da o notă mai primitoare specifică spațiului de odihnă. În această încăpere am introdus și o zona în care beneficiarii își pot bea cafeaua și admira vederea panoramică asupra orașului.

Dormitorul secundar are o notă mult mai masculină față de dormitorul principal. Am ales ca acest spațiu să fie unul simplu, aerisit, cu spații de depozitare integrate strategic pentru a amplifica vizual spațiul. Profitând de ușile cu toc ascuns de la Filomuro, accentul în această cameră s-a pus pe peretele opus patului, care maschează intrarea în baie prin continuarea ancadramentelor pe ușă. Trucul folosit pentru această amenajare a fost crearea pieselor de mobilier cât mai minimaliste, accentul punându-se foarte mult pe decorarea pereților și pe adăugarea luminilor ambientale care să aducă notă de nonconformism întregii amenajări.

Foto: Andreea Iancu

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Andrei Costea