Denumire proiect:

Plugarilor Apartment

Denumire studio arhitectură:
Lime Studio

Echipă proiect: Arh. Silvia Olteanu și Arh. Roxana Nițescu

Autor fotografii: Sabin Prodan

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2021

Beneficiari: tânăr celibatar

Suprafața utilă: 58.3 mp

Beneficiarul a dorit un spațiu funcțional cu decor minim, ușor de păstrat ordonat. La nivel de concept am propus un spațiu masculin, zen și original, prezentând, de asemenea, multe straturi în design și materiale: elemente naturale, detalii negre, tavan întunecat, câteva accente industriale și materiale naturale precum lemn, marmură și piele, într-o cheie minimalistă.

Elementul care a dat tonul amenajării a fost tavanul propus pentru a fi vopsit negru în tot spațiul, astfel încât să adauge un interes arhitectural acolo unde nu a existat și să facă spațiul să fie interpretat ca mult mai interesant. Per total, cromatica aleasă a fost bazată pe alb și negru cu accentele calde de lemn la care s-au adăugat câteva elemente colorate, canapeaua de catifea și tapițeria din zona de hol în nuanțe de verde.

Canapeaua reprezintă elementul dominant și accentul de culoare în completarea tavanului negru. Stilul masculin dorit în acest spațiu este redat și prin mobilierul negru, în linii simple, dar și prin covorul de piele. Bucătăria deschisă integrează finisaje cu aspect de marmură și culori deschise, alb și gri, păstrând accente negre pentru detalii, mânere, accesorii și electrocasnice. La fel ca în cazul bucătăriei, în baie sunt utilizate aceleași texturi și accente negre la corpurile de iluminat și accesorii.

Dormitorul matrimonial este cel mai cald spațiu din tot apartamentul. Beneficiarul și-a dorit să fie cât mai puțin aglomerat de mobilier și astfel patul tip floating-bed japonez cu finisaj de lemn a complimentat spațiul în cel mai potrivit mod. Acestuia i s-au adăugat un fotoliu și o oglinda pentru un efect dramatic, reușind în același timp să dea impresia de mărire a spațiului. Pentru depozitările din hol s-au dorit spații închise, cu scopul de a păstra linia curată a întregului apartament. Accentul de culoare verde este întâlnit în nișa complet tapițată.

Părerea beneficiarului

„Mi-am dorit o amenajare într-un stil cât mai minimalist, fără prea multe corpuri de mobilier și accesorii, fiind un apartament mai mult “de ­weekend”. Sunt foarte mulțumit. Echipa cu care am lucrat a înțeles exact ce îmi doresc, colaborarea a decurs excelent, iar implementarea s-a desfășurat într-un mod profesionist și într-un timp foarte scurt. Locul preferat din casă este zona cu fotoliul din sufragerie. Fiind aproape de geam, pot avea aer curat și pot sta liniștit să citesc o carte.”

Sfatul arhitectului/designerului

Un mit în design este faptul că nuanțele închise tind să facă spațiile să pară mai mici. Atunci când este proiectat corect și combinat cu texturi și alte culori pentru a echilibra contrastul camerei, un tavan vopsit negru poate face un spațiu să pară mai mare. Când atenția este captivată de tavanul îndrăzneț, se creează iluzia că pereții sunt mai înalți.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Lime Studio – Silvia Olteanu, Elena – Roxana Nițescu