Denumire proiect:
Portrait of a Lady

Denumire studio arhitectură:
Spatiograf

Echipă proiect: Roxana Revin și Ilyes Hajnalka

Autor fotografii: Vlad Crețeanu

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: cuplu tânăr

Suprafața utilă: 250 mp

Portrait of a Lady

Beneficiarii și-au dorit un spațiu care să îi reprezinte, un loc ideal pentru familie și prieteni. Intervenția a pornit de la conceptul unei amenajări elegante într-un stil eclectic, cu o cromatică neutră, accente locale și mix de texturi. Este un proiect deosebit, cu multe accesorii exotice și obiecte de artă. Beneficiara a susținut câțiva artiști tineri, ale căror tablouri decorează spațiile din locuință.

Casa se deschide la parter cu bucătăria spațioasă și piesa centrală în jurul căreia gravitează totul – blatul continuat pe vertical, realizat dintr-o placă de 1200 x 2400 mm cu o suprafață fără rosturi. Peretele cu foto tapet de la intrare ascunde trei uși filomuro ce acoperă o baie de serviciu, o depozitare și un mic birou. Imaginea camerei de zi cu șemineu bioethanol scos în evidență de vopseaua decorativă este completată de un fotoliu cu design 100% italian într-o nuanță perfectă de verde și de masa generoasă de stejar masiv la care am atașat scaune art deco pentru un contrast plăcut.

Zona de noapte cuprinde un dormitor cu design modern, o paletă cromatică formată din tonuri de gri și verde mentă. Tapetul marmorat este sincronizat cu baia care include accente de marmură și faianță verde, alături de cada freestanding și plante. În completare urmează The Safari Room, decorată grafic cu portrete africane și accente de bej. Peretele din spatele patului include, de asemenea, elemente din cultura africană. Baia aferentă este scenografică, cu mult gri, accente de lemn și jocuri de lumină generate de banda LED și suprafața oglinzii. Pietrele amplasate împrejur oferă un aer exotic și relaxant.

Ultima parte a casei și cea mai creativă zonă este mansarda. Spațiul înalt cu șemineu pe lemne și cadă în dormitor este completat de baia cu placări largi de turcoaz și gri și un dressing cu oglinzi mari și iluminare pe fiecare pantof. Mansarda se află în relație cu terasa spectaculoasă scăldată în lumină.

Cel mai important atu al acestui proiect a fost comunicarea strânsă pe care am avut-o cu beneficiara, aceasta știind exact de ce are nevoie, fiind în același timp foarte deschisă la capitolul de final touch și personalizare. Mai mult, a acceptat în proporție de 90% propunerile noastre referitoare la accesorizarea cu plante naturale, iar acest lucru ne-a permis să creăm întregii case o imagine și o atmosferă spectaculoasă.

Portrait of a Lady poate fi definit prin eleganță, unicitate și atenție la detalii. Acest proiect ne arată perfect cum accesoriile și implicit poziționarea acestora fac diferența între o casă bine amenajată și una care redă integral personalitatea beneficiarului.

Părerea beneficiarului

„Îmi place foarte mult rezultatul final și simt că mă reprezintă. Colțul preferat din casă este mansarda cu cada și șemineul din dormitor. Este oaza mea de liniște și relaxare.”

Sfatul arhitectului/designerului

Este important să fim curajoși în propunerile conceptelor și să prezentăm clienților noile materiale și tehnologii care apar constant în domeniu.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Spatiograf