amenajare apartament

Amplasament: București
Suprafață: 110 mp
An finalizare: 2021
proiect: arh.int. Diana Onel
coordonator: arh. int. Stefania Bobaru
photo credits arh. int. Alexandru Prodan

Poseidon Blues

Amenajare apartament Poseidon Blues

Configurația apartamentului de tip duplex a fost unul dintre principalii factori de decizie în achiziționarea locuinței. Organizarea pe etaje a amenajarii apartamentului permite armonizarea ideală dintre viața de familie a cuplului cu doi copii și viața socială activă pe care o au.

Accesul în locuință se face la nivelul parterului. Aici spațiul a fost valorificat prin mobilier de depozitare personalizat, iar dimensionarea holului a permis și alocarea unui loc pentru biciclete.

La etajul unu sunt dispuse cele două dormitoare, deservite de câte o baie, iar în cazul dormitorului matrimonial și de către o cameră de dressing. O parte a holului a fost convertită în spațiu tehnic prin închiderea cu uși până la tavan.

Deși apartamentul a fost preluat gata finisat, băile au fost complet refăcute. Pentru continuitate vizuală și o estetică primitoare, zonele cu finisaj ceramic din restul casei au fost acoperite cu LVT.

Etajul doi conferă dinamică întregii locuințe, reprezentând cadrul ideal pentru a petrece timp în familie dar și pentru seri de socializare cu prietenii. Aici avem zona TV, bucătăria și locul de luat masă, un colț de relaxare cât și două terase.

Bucătăria, parțial delimitată de restul spațiului, deși amplasată în planul secund, este integrată în restul amenajării prin componenta cromatică unitară și prin traseul funcțional fluid și coerent la nivelul planului de etaj.

Aceeași nuanța de albastru ce domina amenajarea apartamentului a fost folosită pentru mobilier și pereți. Inclusiv radiatoarele au fost personalizate pentru a contribui la crearea unui fundal uniform. Acest lucru a permis punerea în valoare a piesele de artă semnate de Nicolae Zîmbroianu și generarea unei atmosfere sofisticate.

Simplitatea volumetrică a mobilierului a venit tot ca un răpuns la dorința de expunere a obiectelor de artă textilă fără a distrage atenția sau a concura cu acestea.

Provocarea amenajarii apartamentului a fost în a realiza o amenajare primitoare, caldă, elegantă, în care integrarea unui număr mare de opere de artă să nu ducă în zona de sobrietate caracteristică spațiilor expoziționale convenționale.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.