Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Denumire proiect: Serenity Lake Apartment
Denumire studio arhitectură: ISRA INTERIOR DESIGN SOLUTIONS
Echipă proiect: Designer Șerban
Georgescu, Raluca Georgescu,
Iulia Ciocan
Arhitect Iulia Ciocan
Autor fotografii: Mihai Georgiadi
Oraș/Localizare: București – Nord
Anul finalizării: 2022
Beneficiari: familie cu 2 copii
Suprafața utilă: 220 mp
Serenity Lake Apartment
Beneficiarii și-au dorit să se simtă la ei acasă ca la un hotel de 5 stele, de aceea au luat legătura cu studioul de design când apartamentul era încă necompartimentat.
Accentul a fost pus pe camerele celor doi copii, fată și băiat, camera de relaxare/biroul soțului și zona de zi – living, dining și bucătărie. Clienții și-au dorit un apartament cu o coloristică deschisă și au optat ințial pentru stilul glamour.
Serenity Lake Apartment reprezintă un statement al bunului gust. De la paleta de culori aleasă, la texturile folosite și ajungând la detalii, am reușit să creăm un amalgam de liniște, calm și valori estetice înalte. Încă din primele faze ale conceptului, am ales să îmi imaginez că fac fotografie într-un apartament inundat de lumină. Atmosfera simulează o zi însorită de vară în care familia este acasă și se bucură de ambientul apartamentului. Fie că vorbim despre lumina naturală sau artificială, proiectul a fost gândit astfel încât lumina să scoată în evidență elementele ce definesc întregul concept. Am folosit nuanțe de lemn de stejar, piele în culori pământii și piatră albă. Elementele de mobilier au fost concepute pentru a asigura contrastul de culoare.
Am conturat un mix armonios între stilul minimalist conteporan, caracterizat prin mobilier încastrat, spații bine illuminate, unghiuri drepte și elemente caracteristice stilului glamour prin intermediul lastrelor XL de piatră marmorată, piele naturală, decorațiuni aurii, cornișe și materiale textile – in și lână – care te transpun într-o atmosferă de lux.
Conceptul a avut la bază lumina și atmosfera de calm. Am vrut să creez un spațiu deschis, aerisit, care să se distingă de oricare alt concept prin folosirea unor elemente simple așezate într-un mod ingenios. Se remarcă ramele de la glasswand care se prelungesc pe peretele multimedia, intrarea cubică din apartament, insula cu formă atipică, dar și integrarea unei mici galerii de artă în hol. Elementele sunt interconectate armonios, atât din punct de vedere funcțional, cât și cromatic. Fiecare zonă amenajată are elementul ei cheie, păstrând un echilibru coerent cu restul zonelor din apartament.
Părerea beneficiarului
„Ne-am dorit proiectarea și amenajarea spațiului astfel încât să ne împlinească nevoile rutinei zilnice, să aibă un aspect unic și plăcut și să fie generator de liniște, calm și armonie. Fiecare colț din casă are povestea și farmecul lui. Fie că ne aflăm în living, baie sau în mica galerie de artă, ne simțim ca și cum am fi într-o altă locație care se interconectează cu restul apartamentului. Practic, suntem mereu în alt loc, dar la noi acasă. Am dorit să ne simțim în vacanță la noi acasă. În urma amenajarii, ne simțim ca la un hotel de lux. Visul ne-a fost îndeplinit, deci suntem foarte mulțumiți.”
Sfatul arhitectului/designerului
Exceptând gradul de creativitate și viziunea de ansamblu, designerul trebuie să aibă un rol plurivalent. Din experiență, pe lângă niște abilități „șlefuite” de comunicare, latura psihologică – practic aplanarea conflictelor, medierea relațiilor dintre beneficiar-furnizor-muncitori este un atu definitoriu în reușita unui proiect. Se adaugă răbdarea, inteligența emoțională, materializată prin ascultare și empatie, dar și profesionalismul. În orice proiect, creativitatea cântărește mult, însă dacă nu este susținută de trăsăturile de caracter menționate mai sus, succesul proiectului este influențat.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.