Call for Projects Album 2024

Apartamentul este rezultatul fuzionării a două spații de locuit aflate la ultimul nivel al unui bloc de locuințe din Iași. Tema de proiectare a integrat câteva cerințe precise: o bucătărie generoasă, spații de depozitare diversificate și bine compartimentate, iar ulterior a apărut și elementul surpriză..integrarea unei camere de copil.

TECTO1-/TECTONO- elem. „structură, organizare”. (< fr. tecto-, germ. tektono-, cf. gr. tekton) . TECTO2- elem. acoperiș. (< fr. tecto-, cf. lat. tectum) . Din punct de vedere conceptual, spațiul se regăsește în sfera duală, yin și yang, feminin și masculin în contraste, dar și în alăturări. Texturi, culori, tonuri de griuri colorate conlucrează cu accente metalice, dar și telurice, pentru a crea un spațiu echilibrat. Trama, osatura apartamentului este reprezentată de un hol care se desfășoară aproape circular și care descarcă încăperi cu diverse funcțiuni de-a lungul său: un birou tip work from home, foarte prezent încă de la intrare și care imprimă apartamentului o întreagă identitate, dormitor matrimonial, bucătărie, living cu dining, dormitorul copilului, dressing-uri și grupuri sanitare. Din punct de vedere vizual, camerele au fost proiectate după o scară subiectivă a luminozității. Pornind de la senzațiile percepute pe parcursul unei zile, am imaginat dimineți în nuanțe delicate, reflexii strălucitoare că percepție și mate că aspect, așa că am tratat dormitoarele și dressing-urile în tonuri de alb și nude. Zonele de zi (biroul, livingul și bucătăria) sunt pline de contraste dar limitează participarea culorilor la 1-2 nuanțe naturale) în timp ce holul este tratat introvert, în tonuri telurice de brun. Texturile subtile ale acestuia sunt subliniate de iluminatul care pune accent pe sugestie și nu pe funcțional, în timp ce accentele ludice/ psihedelice de oglindă au rolul de a mari optic intrarea în living și de a sugera un “portal” vizual.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Inland Deco – Silvia Pintilie