amenajare casa

Minimalism functional pentru el, accesorizari de design, elegante pentru ea, tuse si texturi blande si jucause pentru baietelul lor – toate croite intr-o ambianta generala aerisita, dar cuprinzatoare ca spatii de depozitare.  Acestea au fost cerintele clientilor – un cuplu tanar – care achizitionasera o vila P+1E+M intr-un ansamblu rezidential nou construit in Otopeni.

Vila I

Amenajare casa I

Conceptul de amenajare casa propune o succesiune de trei stari principale – extrovert, introvert si ambivalent asociate nivelurilor diferite ale locuintei, respectiv : OPEN SPACE DE ZI, SOCIAL (parter); ZONA DE NOAPTE (etaj 1 – dormitoare si bai aferente) si OPEN SPACE-UL PRIVAT (mansarda – home office& hobby area).

Au fost propuse texturi curate, clare si materiale uzuale: PAL, MDF vopsit mat, lemn stratificat, vopsele lavabile si decorative cu textura fina, stofa si catifea, sticla clara si sablata. Cromatica general neutra este innobilata cu accente de culoare atent plasate. Acestea subliniaza elementele emblematice pentru fiecare zona functionala in parte: in dining – scaunele si lampa tip suspensie; in living – canapeaua si tabloul (amprenta comuna arhitect – client – acesta din urma fiind absolvent al Facultatii de Arte Plastice) ; grupul sanitar – surprinde prin tapetul cu forme fluide ; in etaj – peretii finisati cu vopsea decorativa, tapet sau capitonaj – pereti suport in zonele de dormit ; in mansarda – pernutele « spatar » ale divanului.

Inclinatia cromatica similara a tuturor membrilor familiei catre tonuri si nuante de albastru a reprezentat un atuu suplimentar in crearea unei coerente vizuale intre spatiile comune din parter si dormitoarele din etaj.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.