amenajare birou

Arh: Cristina Postu

Birou de arhitectură: Răzvan Bârsan+ Partners

Suprafață utilă: 300 mp

Water Air Nature Office

Amenajare birou Water Air Nature

Aflat la parterul unei clădiri de birouri din centrul Bucureștiului, spațiul are un punct forte care se identifică totodată și cu cel  de slăbiciune, dar care în final ne-a ajutat: doar două dintre laturile în care trebuiau amenajate patru funcțiuni beneficiază de lumină naturală datorită unor ferestre înalte cât întreg etajul – 3.5 metri.

Așadar, spațiul de lucru, una din sălile de meeting și recepția au fost amplasate în partea din față, în timp ce alte trei săli de ședințe, bucătăria și spațiile tehnice în zone cu iluminat artificial. Acest lucru ne-a dat ocazia să folosim în amenajarea biroului un joc de corpuri de iluminat astfel încât, în funcție de natura discuțiilor se pot utiliza diferite scenarii de iluminat. Spațiile au devenit nu doar intime, cât mai ales dinamice, chiar dacă finisajele, mobilierul și placările sunt unele simple, cu design atemporal.

Inspirate din estetica scandinavă, liniile din întreaga amenajare a biroului sunt unele simple, riguroase, iar materialele aduc alături senzațiile a trei dintre elementele vitale ale vieții: apa (albastrul ton ultramarin), aerul (griul ton amurg regăsit în vopsea, tapetul de pe pereți, respectiv mocheta de pe pardoseală) și natură (placările cu finisaj de lemn deschis, serele de plante verticale).

Strategia spațiului de lucru tip open space a fost aceea de a oferi atât un cadru personal fiecărui utilizator prin folosirea panourilor fonoabsorbante și în același timp posibilitatea interacțiunii între colegin – zonele de lounge confortabile.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Răzvan Bârsan + Partners