WATER SHAPE COLOR – REGULAMENT

1. DATE GENERALE

1.1. Promotor și organizator

Promotorul concursului este Delta Studio, prin brandul DALET, care va deveni beneficiarul contractului rezultat în urma acestui concurs.

Construit din pasiunea pentru arta locuirii, Delta Studio este un loc care aduce împreună oferta de bunuri și servicii destinate amenajării spațiilor interioare cu profesioniști dedicați îmbunătățirii calității vieții prin design (arhitecti, designeri, producători, echipe de montaj). Peste 20 de ani de activitate și mii de proiecte pentru categorii largi de beneficiari au adus acest loc în poziția de a fi un factor important în educarea pieței și clienților, dar și în promovarea profesioniștilor locali și a noilor antreprize de producție.

DALET s-a lansat pe piața românească în urmă cu mai bine de 5 ani, cu intenția susținută de a aduce publicului cele mai recente tendințe în designul băii, eliminând în același timp impedimentul unui buget ridicat. Prin colaborarea cu designeri și unități de producție locale, precum și prin selecția riguroasă a unor parteneri internaționali, brandul DALET și-a consolidat treptat identitatea ca reper în soluții personalizate, moderne și accesibile pentru amenajarea băii.

În acest spirit, promotorul, prin brandul DALET, dorește să producă o serie de produse, în vederea promovării acestora pe piața din România ca model pentru căutarea de noi direcții în designul de obiect. Astfel, acest concurs de design de produs are ca scop selectarea uneia sau mai multor soluții pentru conceptul unui set-up de baie compus din corp mobilier baie, lavoar și oglindă în spirit contemporan și cu abordare de tip premium. Conceptul poate îngloba, la alegere, piese individuale sau piese cu un caracter modular, gândite ca o colecție. În plus, competiția are două obiective importante: pe de o parte, de a arăta că orice spațiu poate căpăta un caracter aparte prin design, iar pe de altă parte de a semnala importanța dezvoltării designului de obiect în contextul actual al industriilor creative prin susținerea designului românesc în parteneriat cu Delta Studio.

Organizatorul concursului este RIDA – Romanian Interior Design Association.

RIDA reprezintă comunitatea arhitecților și designerilor de interior din România, susține și promovează un standard ridicat de calitate estetică și funcțională, recunoaște meritele profesioniștilor din industrie și susține competitivitatea în rândul acestora, sprijină mediul educativ din România și încurajează antreprenoriatul și meseriile certificate. Toate demersurile asociației au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care îl are designul interior asupra stilului de viață și bunăstării acestora.

Concursul este o procedură privată de atribuire a contractului pentru proiectarea și urmărirea execuției lucrărilor de producție de mobilier.

1.2. Obiective și oportunități

Perceput de multe ori pe nedrept o simplă “anexă” sau “spațiu servant” cu obiecte hiperstandardizate, spațiul băii poate cântări enorm în economia locuinței și chiar a arhitecturii rezidențiale în general. Considerăm explorarea unei soluții de design funcționale și elegante prin obiect ca fiind un exercițiu valoros pentru designul interior prin adăugarea de plus valoare spațiului băii. Obiectivul concursului îl constituie conceperea unor soluții funcționale, originale și fiabile pentru un set-up de baie compus din corp mobilier baie, lavoar și oglindă.

Considerăm oportun ca un astfel de proces care să cuprindă etape de creație, selecție și producție structurate în regim de concurs, să devină generator de soluții de calitate pe piață, cât și un factor esențial industriilor creative ce contribuie activ la o cultură contemporană de design.

1.3. Miza designului de produs

Designul de interior este definit atât de arii mari de amenajare, cât şi de detalii particulare, prin obiect. Designul de produs este procesul de concepere, dezvoltare și perfecționare a produselor care răspund unor nevoi specifice ale pieței și rezolvă problemele utilizatorilor. Un designer de produs ajută la crearea de produse care încântă clienții prin definirea obiectivelor de produs și de afaceri și prin anticiparea oportunităților de piață și a nevoilor utilizatorilor.

2. DATE DE TEMĂ

Promotorul dorește o configurație alcătuită din 3 piese – corp mobilier baie, lavoar și oglindă, adecvată pentru a fi utilizată în amenajarea unei băi. Conceptul poate îngloba, la alegere, piese individuale sau piese cu un caracter modular, gândite ca o colecție. În cazul în care conceptul propune o colecție, este necesar ca participanții să includă detalii despre modularitate, dimensiuni și culori.

Catalogul de materiale ce pot fi folosite pentru conceperea pieselor înscrise și detaliile capacității procesului de producție vor fi puse la dispoziție de Promotor în anexa cu SPECIFICAȚII TEHNICE.

Obiectele adiacente – baterii și oglinzi din portofoliul Delta Studio, brandul DALET, ce pot fi incluse în concept vor fi, de asemenea, puse la dispoziție de Promotor în anexa cu SPECIFICAȚII TEHNICE și reprezintă elemente obligatorii în prezentarea soluțiilor înscrise în concurs.

Participanții sunt invitați să propună un modul versatil din punct de vedere al plajei de integrare în amenajări, care să aibă în același timp stil și personalitate. Valoarea estetică și dezirabilitatea pe piață reprezintă criterii esențiale în formularea propunerilor. Soluția trebuie, de asemenea, să satisfacă un standard funcțional coerent și să fie fezabilă din punct de vedere al alinierii cu procesul tehnologic de producție propus prin anexa temei de concurs.

Prin selectarea uneia sau mai multor soluții din concurs, promotorul urmărește să dezvolte o colecție de produse în regim propriu cu scop comercial, pornind de la ideea importanței unui obiect de design cu caracter puternic într-o amenajare interioară reușită realizată de profesioniști.

3. CONDIȚII DE REDACTARE

3.1. Termeni generali

Înscrierea se va face online prin formular dedicat pe site-ul www.RIDA.ro și se adresează exclusiv participanților care deja au sau dobândesc calitatea de membru RIDA. Organizatorul își asumă validarea sau refuzarea aplicațiilor, în baza îndeplinirii condițiilor obligatorii de înscriere.

Înscrierile vor conține piese obligatorii reprezentând:

 • Piese grafice – Randări fotorealiste
 • Piese tehnice – Planșe tehnice standard
 • Piese descriptive – Text explicativ

3.2. Piese grafice

Piesele grafice în format .jpg, având dimensiuni maxime de 2000×2000 pixeli vor fi încărcate pe site-ul www.RIDA.ro prin upload direct în formularul de înscriere.

Se cer minim 3 randări fotorealiste care prezintă într-un ambient neutru stabilit de către autor ansamblul complet înscris în competiție. 

Aceste piese au ca scop prezentarea soluției propuse pentru a da o imagine generală asupra conceptului, geometriei și cromaticii alese.

3.3. Piese tehnice

Piesele tehnice vor avea același format .jpg, având dimensiuni maxime de 2000×2000 pixeli și vor fi încărcate pe site-ul www.RIDA.ro prin upload direct în formularul de înscriere.

Se cer următoarele piese:

 • Plan general – scara 1:20
 • Două secțiuni caracteristice – scara 1:20
 • Detalii tehnice reprezentative – scara la liberă alegere

Aceste piese au ca scop prezentarea soluției propuse prin prisma alinierii cu procesul tehnologic de producție propus prin anexa cu SPECIFICAȚII TEHNICE.

3.4. Piese descriptive

Piesele descriptive vor consta într-un text de maximum 150-200 de cuvinte, în limba română, cu diacritice și vor fi încărcate pe site-ul www.RIDA.ro prin upload direct în formularul de înscriere.

Se cere un bloc de text structurat în format de articol de prezentare care să cuprindă informații referitoare la conceptul și argumentul soluției din punct de vedere al producției, cât și din punct de vedere al strategiei de marketare. Pe scurt textul trebuie să răspundă în formulări clare la următoarele 3 întrebări:

 • De ce este obiectul așa?
 • Cum este soluția avantajoasă din punct de vedere al procesului de producție?
 • Ce face produsele cuprinse în soluție dezirabile pe piață?

 4. PREMII

Premiul în valoare de 1000 euro și un contract de comision în valoare de 10% din vânzări timp de 1 an, cu posibilitatea de prelungire în acord cu ambele părți, pentru produsele dezvoltate sub egida Delta Studio pentru brandul DALET și mentionarea autorului în materialele de promovare va fi acordat în funcție de înscrierile primite uneia sau mai multor soluții înregistrate în concurs.

De asemenea soluția sau soluțiile selectate vor beneficia de un pachet de promovare prin constituirea unui video de prezentare/promovare, postări în social media pe paginile aferente promotorului și organizatorului, promovare prin expunerea produselor în eventuale cataloage și opotunitatea de promovare în cadrul Târgului Salone Del Mobile de la Milano, ediția 2024.

5. CRITERII DE EVALUARE ȘI SELECȚIE

 • Calitatea și coerența conceptului general și a imaginii rezultate – 20p
 • Calitatea estetică și funcțională a soluției propuse – 20p
 • Fezabilitate tehnologică a rezolvării în ansamblu și detaliu – 20p
 • Fiabilitatea comercială și dezirabilitatea pe piață – 20p
 • Capacitate generală de exprimare și prezentare – 20p

 6. CALENDARUL CONCURSULUI

Etapa de concurs propriu-zis:

 • 20 iulie 2023 – Lansarea Concursului
 • 8 octombrie 2023 – Data limită de înscriere
 • 15 – 30 octombrie 2023 – Jurizarea soluțiilor înscrise
 • noiembrie 2023 – Anunțarea rezultatelor în cadrul unui eveniment public
 • 5 decembrie 2023 – Data limită contestații – soluționare până la 15 decembrie 2023

Etapa procesului de producție:

 • ianuarie 2024 – Stabilirea calendarului de dezvoltare

7. DESFĂȘURAREA CONCURSULUI

Concursul adresează exclusiv participanților care deja au sau dobândesc calitatea de membru RIDA.

Concursul va cuprinde 2 etape:

 • Etapa de concurs propriu-zis care presupune selecția uneia sau mai multor soluții pentru conceptul unui set-up de baie compus din corp mobilier baie, lavoar și oglindă în spirit contemporan și cu abordare de tip premium. Conceptul poate îngloba, la alegere, piese individuale sau piese cu un caracter modular, gândite ca o colecție.
 • Etapa procesului de producție care implică dezvoltarea produsului sub egida Delta Studio, pentru brandul DALET.

Criteriile de evaluare și selecție și Calendarul concursului sunt prezentate în detaliu la punctele 6 și 7 ale REGULAMENTULUI DE CONCURS.

8. JURIUL CONCURSULUI

Jurizarea se va face intern de către Delta Studio, prin alcătuirea unei comisii de profesioniști. Juriul va fi format din 3 membri titulari din echipa Delta Studio. Decizia sa este suverană și va fi respectată de către organizator și participanți. Juriul este obligat să stabilească o soluție câștigătoare, în funcție de înscrierile primite. Organizatorul își rezervă dreptul de a premia mai mult de 1 participant, în funcție de înscrierile înregistrate.

Componența juriului:

 1. Bogdan Tocaci – Product Manager Furniture Division Delta Studio
 2. Iulian Arbănaș – Director Birou Arhitectură Delta Studio
 3. Laura Mitan – Director Departament de Marketing – Delta Studio

9. SECRETARIATUL CONCURSULUI

Secretariatul concursului este asigurat de RIDA. Modalitatea de comunicare cu concurenții va fi realizată exclusiv în scris, adresa de e-mail fiind: colaboram@rida.ro Atribuțiile secretariatului sunt: asistenţă tehnică, preluarea întrebărilor, organizarea și secretariatul jurizării, comunicarea rezultatelor.

Toate elementele privitoare la concurs se găsesc pe pagina

https://www.rida.ro/blog/concurs-de-design-de-produs-water-shape-color

Pagina asigură descărcarea REGULAMENTULUI DE CONCURS şi anexa cu SPECIFICAȚII TEHNICE, comunicatele şi rezultatele concursului. După anunţarea rezultatelor, organizatorul și promotorul vor publica galeria virtuală a proiectelor participante.

10. CONTESTAȚII

Concurenții au dreptul să depună contestații în termenul prevăzut în calendarul concursului, dar numai referindu-se la probleme procedurale şi de respectare a regulamentului.

Evaluarea juriului nu poate fi contestată.

11. ELIGIBILITATE

Concursul se adresează exclusiv participanților care deja au sau dobândesc calitatea de membru RIDA. Organizatorul își asumă validarea sau refuzarea aplicațiilor în baza îndeplinirii condițiilor obligatorii de înscriere.

12. PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Utilizarea de imagini și/sau texte în discursul conceptual și proiectul de design se va face cu respectarea dreptului de autor al titularilor. Organizatorul nu va fi responsabil nici de eventualele tentative de plagiat, nici de utilizarea fără permisiune a unor proiecte, imagini, texte etc. de către concurenți. Delta Studio prin brandul DALET este beneficiarul și finanțatorul conceptului și realizării proiectului sau proiectelor câștigătoare.

Echipa sau echipele câștigătoare vor cesiona exclusiv către Delta Studio, prin clauză în contractul de proiectare, drepturile pentru punere în operă și pentru utilizarea imaginilor proiectului, a fotografiilor, filmelor etc. în scopuri de promovare. Promotorul se obligă să menționeze numele autorilor în materialele de promovare.

13. OBLIGAȚIILE CÂȘTIGĂTORULUI CONCURSULUI

Câștigătorul sau câștigătorii concursului vor încheia cu Delta Studio și brandul DALET un contract de proiectare și urmărire a producției, în baza bugetului estimat prezentat în concurs. Refuzul nejustificat al câștigătorului de a încheia contractul duce la retragerea „morală” a premiului și dă dreptul beneficiarului de a invita la contractare echipa următoare în ierarhia stabilită de juriu.

14. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

14.1 Tuturor participanților la Concurs le sunt garantate drepturile în conformitate cu Legea nr.677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și legislația română privind comunicările comerciale, iar Organizatorul se angajează să îndeplinească toate condițiile stabilite de lege, aplicabile prezentului Concurs, pentru protecția drepturilor participanților.

14.2 Datele personale ale concurenților vor fi transferate Promotorului și vor rămâne în contabilitatea acestuia, în conformitate cu prevederile legislației fiscale.

14.3 Prin participarea la concurs, concurenții își dau acordul ca proiectele lor să se publice pe site-ul www.RIDA.ro sau al Promotorului, precum și poze sau înregistrări video cu ei la expoziții și festivități de premiere.

15. LITIGII

În cazul unor potențiale conflicte apărute între Promotor sau Organizator și participanții la Concurs, acestea vor fi soluționate pe cale amiabilă. Dacă nu este posibilă rezolvarea pe cale amiabilă, părțile implicate vor înainta conflictele spre soluționare instanțelor competente din România.

16. REGULAMENTUL CONCURSULUI

Regulamentul concursului este parte integrantă a documentației de concurs și poate fi descărcat de pe site-ul www.RIDA.ro. Prin participarea la acest Concurs, concurenții sunt de acord să se conformeze prezentului Regulament. Orice modificări ale prezentului Regulament vor fi comunicate concurenților.

17. DISPOZIȚII FINALE

Concursul va fi anulat în cazul în care sunt mai puțin de 4 proiecte validate pentru jurizare. Prin participarea la acest concurs, concurenții sunt de acord să respecte prevederile și cerințele formulate în prezentul document.