Birou: Pure Mess Design 
Echipă: arh. Sergiu Califar, arh. Răzvan Nae, 
arh. int. Andrei Argeșanu, arh. Cristina Sarion
Foto: Andrei Tudoran
Localizare: Tunari, Ilfov
Beneficiari: cuplu tânăr
Durată execuție: opt luni
Suprafață utilă: 120 mp

25 Square House – Pure Mess Design

O locuință modernă, cu o bază ușor masculină, dată de finisajele reci și texturile neutre, accentuate de pete de culoare și texturi vibrante.

Proiectul a început încă din momentul în care se trasa fundația pentru ridicarea construcției, ceea ce a permis arhitecților calibrarea fiecărui detaliu după necesitățile funcționale ale locatarilor. Casa este dispusă pe două niveluri: la parter zona de zi, un grup sanitar, o depozitare sub scări, un mic sas și camera de zi, iar la etaj trei dormitoare și două băi.
Unul dintre dormitoare a devenit dressing pentru dormitorul matrimonial, ce are și baie proprie. Punctul forte al spațiului este reprezentat de deschiderea generoasă de aproximativ 40 de metri pătrați pentru zona de living și dining. Comunicarea directă cu bucătăria i-a inspirat pe arhitecți să traseze un spațiu semi-închis.

Stilul ales este unul modern, cu o linie grafică minimalistă și accente de culori vibrante ce urmează tendințele anului, precum albastrul electric. Amenajarea are o notă ușor glam, datorită mixului între finisajul tip terrazzo, regăsit la plăcile ceramice din baia matrimonială, și „marmura abstractă” mată din bucătărie.

Nu lipsesc aluziile industriale: peretele central din living, cu o decorativă cu aspect de beton aparent, continuă în bucătărie. Cromatica se bazează pe griuri colorate, cu diferite accente de culori, alese în funcție de importanța funcțională a camerelor (ca galben muștar sau albastru electric).
Una dintre provocările proiectului a fost aceea de a integra în zona bucătăriei și a dressingului toate elementele funcționale dorite, fără a pierde din context linia unui design curat și ascuns.
Pentru a obține aceste rezultate, s-a mers pe electrocasnice incorporabile, cu o chiuvetă de la Franke cu montaj sub blat. Jocul cu volumele corpurilor oferă o vedere curată din zona de dining. În dressing, mobilarea este deschisă, pentru a cuprinde atât hainele de vară cât și cele din sezonul rece.

„Conceptul este o viziune a materialelor premium pe care le putem obține într-o amenajare modernă, în care fiecare spațiu este tratat diferit, dar cu un aspect unitar al amenajării”, precizează arh. Sergiu Califar

/ Sfatul arhitecților

Vă recomand să înțelegeți compozițional volumul spațiilor, în cazul de față, camerele dreptunghiulare ne-au ajutat să realizăm mai multe perspective dinamice. Nu aglomerați niciodată spațiul cu mai mult de trei, maxim cinci elemente principale ce ies în evidență.

Proiectul a fost prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2021. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe