Cei mai multi dintre noi visam la o baie spatioasa, cu doua lavoare, cu cada sau dus separat. Indiferent daca aceasta este realitatea pentru voi sau nu, poti transforma baia folosind cateva strategii. De la alegerea cu atentie a paletei de culori si a obiectelor sanitare pana la utilizarea unor trucuri vizuale, toate aceste sfaturi te vor ajuta sa conturezi o baie mai functionala.

7 feluri prin care sa faci o baie mica sa para mai mare

Mizeaza pe alb

Este una din optiunile la indemana oricui. Albul mareste vizual spatiul si reflecta lumina; de aceea este aliatul perfect pentru a amenaja o baie mica.

Un spatiu amenajat in alb nu inseamna ca trebuie sa fie si plictisitor. Detaliile decorative pot aduce o nota de personalitate care sa transforme baia intr-un spatiu cu stil. Accentele metalice, de lemn, textilele reprezinta doar cateva exemple pe care le poti lua in calcul pentru decorul din baie.

Ton sur ton

Daca albul nu se numara printre preferatele tale, exista si alte optiuni care te pot ajuta sa compui o amenajare aerisita. Tonurile calde de crem, bej, griuri discrete sau tonuri foarte deschise de bleu, aceste optiuni sunt cat se poate de viabile. Dupa ce alegi placile ceramice, cauta o nuanta care sa fie cat mai apropiata pentru vopseaua ce urmeaza a fi aplicata pe pereti. Astfel, vei obtine un aspect unitar, placut si primitor.

Integreaza corpuri suspendate

Intr-un spatiu mic si ingust, cum de cele mai multe ori sunt baile din casele noastre, sa integrezi zone pentru depozitare poate fi o adevarata provocare. Un corp suspendat cu lavoar integrat este o solutie eficienta si functionala. Asigura locuri ca sa-ti stochezi toate cele necesare, oferind in acelasi timp mai mult spatiu la nivelul pardoselii.

Foloseste o oglinda generoasa

Pentru o baie mica, orice truc este binevenit. O oglinda mare te poate ajuta sa creezi impresia de largire a spatiului. Adauga si o rama frumoasa si astfel vei reusi sa creezi o zona de accent in baie.

Intr-un mod asemanator functioneaza si paravanele din sticla pentru cada sau dus. Spatiul din baie va parea mai mare iar daca vei renunta la cada in favoarea unui dus vei obtine o configuratie mai aerisita.

Nise pentru depozitare

Cand spatiul restrans din baie nu-ti permite sa adaugi dulapuri, ia in calcul crearea unor nise. Se pot crea in spatiul de deasupra bazinului de toaleta, in stanga sau in dreapta lavoarului sau in apropierea cazii. De retinut ca pentru astfel de nise e nevoie sa folosesti ajutor specializat si ideal ar fi ca ele sa fie prevazute in plan in momentul cand renovezi baia

Iluminat eficient

Lumina si iar lumina! Intr-un spatiu mic, ai nevoie de un iluminat eficient, iar in baie este cu atat mai important cu cat aici nu patrunde multa lumina naturala. Nu te limita doar la o singura sursa de iluminat! Evita umbrele neplacute sau zonele intunecate printr-un iluminat general din tavan adaugand ulterior surse suplimentare in jurul oglinzii sau chiar al cazii.

Accente de personalitate

Vrei sa aduci mai multa personalitate baii fara a micsora vizual spatiul? Mizeaza pe accente dramatice la elementele situate in zona inferioara din baie, cum ar fi masca lavoarului sau placile de gresie, pastrand restul detaliilor cat mai simple și mai luminoase. De fapt, o culoare mai inchisa sau in tonuri vibrante asezata aproape de nivelul podelei va crea impresia ca jumatatea superioara a camerei este mai deschisa si mai aerisita.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe