Deseori casele de la munte au mansarde în care lemnul este materialul predominant, fiind un bun izolator termic, iar ferestrele sunt alese pe baza izolației termice ridicate pe care o oferă. Odată cu adăugarea unui șemineu, aceste mansarde devin locul perfect pentru zilele răcoroase de iarnă.

În acest articol, veți regăsi șapte mansarde care pot reprezenta căminul perfect, dar și o sursă de inspirație pentru proiectul unei mansarde moderne.

KNAUF INSULATION: Izolația mansardei este esențială în lunile reci

O veche casă de drumeții a fost transformată într-o casă confortabilă cu mansardă, mobilată în stil rustic, cu finisaje moderne. Lemnul, șemineul și covorul gros fac mansarda să radieze de căldură, iar ferestrele oferă lumina și vitalitatea de care are nevoie orice cămin.

 

Numeroasele bârne ar putea intimida pe cineva care nu este extrem de priceput în amenajarea unei mansarde. Această mansardă denotă o viziune artistică, iar lemnul este valorificat la maximum. Culorile discrete și calde au creat atmosfera unei încăperi confortabile și primitoare, unde îți poți petrece cu bucurie zilele răcoroase de primăvară.

 

Această mansardă este împărțită în zone clar delimitate pentru diverse funcționalități, realizate în întregime din lemn și iluminate prin intermediul lucarnelor sau a ferestrelor amplasate pe peretele înclinat. Astfel, se obține un spațiu luminos și primitor. Șemineul oferă încăperii un aer rustic, care ne duce cu gândul la căldură și, de ce nu, la o cană de ciocolată caldă. 

 

O casă ruinată a fost transformată într-o reședință modernă și foarte luminoasă folosind materiale naturale și reinterpretând tehnicile de construcție tradiționale. Este o dovadă clară că se poate obține, cu puțină imaginație, un mediu plăcut și o încăpere confortabilă din orice spațiu.

 

Această mansardă a fost o cameră de depozitare întunecată. În prezent, a devenit o mansardă locuibilă, scăldată de lumină naturală, cu numeroase motive lemnoase.

 

Camera de zi din mansardă este organizată într-un spațiu larg, deschis, cu bucătărie și living. Șemineul de lângă canapea oferă o notă de căldură camerei, transformând mediul de acasă într-unul confortabil.

 

Aceasta este o mansardă cu multe ferestre, mobilată în stil scandinav, funcțională și folosește toate spațiile disponibile. Cu ajutorul detaliilor din lemn, a florilor și a covoarelor confecționate din materiale naturale sunt evitate cu pricepere monotonia și sterilitatea spațiului.

 

În speranța că mansardele prezentate reprezintă o sursă de inspirație pentru proiecte viitoare, nu uitați că pentru a oferi o notă de personalitate și confort încăperii este necesar să introduceți în peisajul camerei câteva detalii calde, dar și o izolație termică cu produse naturale care să vă ajute să economisiți energie, să ofere o calitate superioară a aerului din interior și nu în ultimul rând, să vă protejeze de zgomotele nedorite sau de situații nefericite, precum incendiile.

 

Aflați mai multe detalii despre produsele naturale de izolare create din materiale regenerabile, fără formaldehidă adăugată, fenoli, rășini acrilice sau coloranți artificiali pe site-ul www.knaufinsulation.ro.

 

Pentru mai multe idei de amenajare a mansardei dvs. puteti accesa www.mansarda-mea.ro.

 

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe