Amenajarea acestui apartament a pornit de la dorința de a contura un ambient contemporan și relaxant, cu accente naturale de inspirație rustică.

Amenajare contemporan urbană cu accente Wabi-sabi

Proiectul realizat de echipa Pure-Mess Design pledează pentru autenticitate, pentru echilibrul unui interior unde primează deopotrivă funcționalul și esteticul. Astfel, au gândit un spațiu care să nu fie doar o simplă locuință, ci o veritabilă acasă. Pentru a realiza acest lucru, au împrumutat din elementele conceptului wabi-sabi integrate armonios pe fundalul unui stil contemporan curat. Rezultatul obținut descrie confortul de acasă tradus prin timp de calitate în interiorul căminului.

În realizarea conceptului amenajării fiecare detaliu a fost atent inserat. Designul propus urmărește o linie în care firescul, naturalul descriu cel mai bine linia stilistică. Funcțiunile din zona de zi comunică între ele, fiind în același timp bine definite prin linii de demarcație discrete. Canapeaua este unul din elementele centrale ale camerei, importantă atât prin funcția ei cât și prin designul riguros, fiind realizată pe comandă.

Cromatica a fost conturată în jurul conceptului de natural, organic, brut. Tonurile de gri, bejurile și nuanțele de lemn redau din plin un ambient calm, liniștitor, tihnit, relaxant. Lumina naturală care inundă spațiul întregește această atmosferă.

Designul bucătăriei a pornit de la completarea zonei de zi, preluându-i din simplitate și aducând un limbaj natural. Autenticitatea e susținută de modelul ceramicii ales (Iseo, Inalco), regăsit la nivelul blatului de lucru și al brâului, prin care varietatea pietrelor conglomerate împreună cu finisajele rustice ale corpurilor suspendate metalice întregesc farmecul dorit.

Fiecare funcțiune a fost tratată cu acuratețe. Astfel, holul atrage atenția prin estetica, latura funcțională fiind și ea bine exploatată printr-un mobilier optim inserat. Sunt preluate elemente comune din zona de zi pentru a susține trecerea lină dintre ambientele conturate și a păstra coerența amenajării.

Și pentru dormitor s-a mizat pe aceeași linie unitară folosind elemente inspirate de natură. Nuanțele calde ale lemnului și ale fototapetului sunt completate de un gri în aceeași tonalitate plăcută și armonioasă ce întregesc firescul esteticii wabi-sabi.

Baia este elementul prin care se observă concret jocul de stiluri folosit în cadrul acestui apartament. Plăcile de ceramica „Iseo” de la Inalco reprezintă partea brută și naturală a băii, punând în evidență eleganța modelului de marmură mat negru „Azalai” (Inalco). Cele trei elemente aliniate oferă profunzime și pun în lumină detaliul mobilierului modern din MDF frezat, vopsit în culoarea cuprului, cu finisaj satinat.

Fiecare obiect este gândit și amplasat în spiritul conceptului de minimalism, cât mai lipsit de dezordine. Realizând acest echilibru al amenajării, ies în evidență detalii sinestezice valoroase, observabile din fiecare colț. Materialele, texturile și țesăturile precum cele folosite la nivelul draperiei, al patului sau al taburetului susțin ideea naturalului și a brutului, a frumuseții imperfecțiunilor.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe