Biroul de Arhitectură Delta Studio vă prezintă trendurile în design de interior, recent lansate la ediția de toamnă a Salonului Maison & Objet, eveniment reper în domeniul designului, decorațiunilor și accesoriilor de interior.

Evenimentul a avut loc la Paris, în perioada 8-12 septembrie, la Centrul de expoziții Paris Nord din Villepinte și s-a bucurat de prezența a aproape 2500 de expozanți din 136 de țări, profesioniști și branduri renumite din lumea arhitecturii și din sectorul home, deco & lifestyle.

 

Biroul de Arhitectură Delta Studio: tendințe în design interior lansate la Salonul Maison & Objet 2022

Cum a devenit Maison & Objet un reper international?

Secretul stă în atractivitatea sa pentru creatorii de decorațiuni, accesorii de interior și stil de viață, care au astfel posibilitatea de a se întâlni, a face schimb de experiență și a-și face cunoscute creațiile iubitorilor de frumos și calitate.

Mulțumim pentru informațiile și fotografiile furnizate arh. Yvonne Toader și Dragoș Pitu.

Photo credit: arh. Dragoș Pitu

Tendințe Maison & Objet septembrie 2022

Mobilierul, textilele și corpurile de iluminat prezentate în cadrul evenimentului pot fi grupate în principal în două stiluri predominante: Boho/Japandi și Modern/Luxury.

Tendinta Boho/Japandi este reprezentată în special de mobilierul fabricat din lemn, ratan și textile deschise la culoare. În ton cu acestea, corpurile de iluminat recomandate sunt din paie, ratan, stuf, lemn.

Designul Boho/Japandi este minimalist, iar materialele folosite sunt naturale: lemn, in, bumbac, lână, stuf. În acest stil se regăsesc, ocazional, influențe etnice, în special cele orientale.

Photo credit: arh. Dragoș Pitu

Tendința Modern/Luxury este reprezentată de piese de mobilier elegant, în forme simple, curbate (inclusiv lemn curbat), textile de calitate superioară, inserții metalice, piatră naturală. Accesoriile și decorațiunile propuse au forme abstracte, finisaje metalice și sunt create din ceramică și/sau sticlă colorată.

Se remarcă în mod deosebit prezența mobilierului din marmură, metal și oțel, materiale care revin consistent în tendințe.

Photo credit: arh. Dragoș Pitu

Nu în ultimul rând, un element inedit, care suscită interes crescut atât în rândul profesioniștilor, cât și al pasionaților de frumos, sunt statuetele suprarealiste, supradimensionate, vazele sau obiectele de decor de mari dimensiuni.

Photo credit: arh. Dragoș Pitu

Respectul pentru natură, preocupare pentru reciclare

Mulți expozanți și-au prezentat colecții inedite și expresive realizate din materiale reciclate, într-o bogăție de forme și culori. Astfel, plasticul reciclat, lemnul provenit din piese reciclate, ceramica și ipsosul reprezintă materiale de bază, utilizate din ce în ce mai frecvent de creatorii de mobilier, decorațiuni și accesorii de interior.

Photo credit: arh. Dragoș Pitu

Tendința pentru utilizarea materialelor reciclate caracterizează inclusiv zona de mobilier premium, de exemplu colecții de fotolii de 2-3000 euro s-au bucurat de apreciere pe scară largă.

Revenim în zilele următoare cu noi informații privind tendințele emergente și creațiile avangardiste în design, decorațiuni și accesorii de interior.

Photo credit: arh. Dragoș Pitu

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe