Birou: Andreea Ștefan
Echipă: arh. Andreea Ștefan
Foto: Bogdan Zop
Localizare: Tunari
Beneficiar: familie cu 1 copil
Durată execuție: 3 luni
Suprafață utilă: 54 mp

Casa Mira Residence

Simplitatea este din ce în ce mai căutată și dorită în materie de design interior, întrucât aduce un sentiment de echilibru și relaxare în ambient. Beneficiarii și-au dorit o amenajare aerisită și luminoasă, cu zone bine delimitate și cu un flux interior lejer. Conceptul propus este unul modern, cu accente industriale din lemn și metal negru, care se regăsesc atât la corpurile de iluminat, cât și la raftul suspendat deasupra insulei sau la electrocasnice. Mobila este albă, pentru a nu încărca spațiul, încălzită de nuanțe de lemn și de accente de culoare. Toate aceste elemente au fost îmbinate armonios pentru a crea atmosfera de cămin mult visat.

Plăcile ceramice în tonuri de gri au fost atenuate de texturile lemnoase calde și piesele de mobilier viu colorate. Astfel, în dining s-a optat pentru scaune tapițate albastre și o masă cu blat de lemn, iar în living s-a ales o canapea galbenă, care să scoată spațiul din anonimat și să surprindă.Conceptul de design a gravitat în jurul bucătăriei, prima zonă vizualizată de arhitectă, iar livingul și diningul au venit în completarea acesteia.

Bucătăria este spațioasă, cu un design simplu și curat, în linii drepte, preluat și în zona de living. Bucătăria este delimitată de zona de dining printr-un bar, cu rafturi de metal și blat de lemn, unde beneficiarii pot găti și interacționa cu invitații. Electrocasnicele de la Electrolux se integrează armonios în designul de ansamblu și asigură o funcționalitate ridicată zonei de gătit. Livingul este un spațiu vesel, cu texturi catifelate, accente de culoare, completate de modelele geometrice de pe draperii, tapet și covor, care conferă textură și substanță ambientului

/ Sfatul arhitectului

Nu te limita la suprafețe albe, simple, fără contrast și puncte de interes, deoarece riști să obții un spațiu monoton, lipsit de personalitate. Texturile diferitelor materiale și culorile lor, mai exact sticla, metalul, lemnul, vopseaua, combinate cu țesături catifelate și plăcute la atingere, ne mențin interesul și ne captează privirea.

Proiectul a fost prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2022. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe