Designul de produs este procesul de concepere, dezvoltare și perfecționare a produselor care răspund unor nevoi specifice ale pieței și rezolvă problemele utilizatorilor.

În perioada 24 iulie – 8 octombrie 2023 membrii RIDA sunt invitați să participe la o Competiție de Design de Produs prin completarea formularului de înscriere. Toate detaliile competiției se regăsesc în acest articol.

Concurs de Design de Produs – WATER SHAPE COLOR – în colaborare cu DALET

RIDA împreună cu DALET, un brand exclusiv Delta Studio, lansează primul Concurs de Design de Produs – WATER SHAPE COLOR. Concursul se adresează exclusiv participanților care deja au sau dobândesc calitatea de membru RIDA.

Înscrierile se fac prin completarea FORMULARULUI DE CONCURS – vizibil doar în urma logării pe site ca membru.

Toate detaliile privitoare la concurs se găsesc în paginile de mai jos:

REGULAMENT CONCURS

SPACIFICAȚII TEHNICE

Prin această competiție, Delta Studio invită membrii RIDA să propună o configurație alcătuită din 3 piese – corp mobilier baie, lavoar și oglindă, adecvată pentru a fi utilizată în amenajarea unei băi. Conceptul poate îngloba, la alegere, piese individuale sau piese cu un caracter modular, gândite ca o colecție. În cazul în care conceptul propune o colecție, este necesar ca participanții să includă detalii despre modularitate, dimensiuni și culori.

Catalogul de materiale ce pot fi folosite pentru conceperea pieselor înscrise și detaliile capacității procesului de producție sunt detaliate în Anexa cu specificații tehnice.

Participanții sunt invitați să propună un modul versatil din punct de vedere al plajei de integrare în amenajări, care să aibă în același timp stil și personalitate. Valoarea estetică și dezirabilitatea pe piață reprezintă criterii esențiale în formularea propunerilor. Soluția trebuie, de asemenea, să satisfacă un standard funcțional coerent și să fie fezabilă din punct de vedere al alinierii cu procesul tehnologic de producție propus prin anexa cu specificații tehnice a temei de concurs.

Prin selectarea celei mai bune soluții din concurs, Delta Studio urmărește să dezvolte o serie de produse în regim propriu cu scop comercial, pornind de la ideea importanței unui obiect de design cu caracter puternic într-o amenajare interioară reușită realizată de profesioniști.

Karim Rashid despre brandul DALET

Designerul internațional Karim Rashid a conceput în 2020 colecția Color pentru brandul DALET, iar aceasta continuă să fie una dintre cele mai de succes colecții până în prezent. Arhitecții și designerii de interior aleg să folosească produsele din colecția Color by Karim Rashid în amenajări premium datorită stilului minimalist, a varietății de culori și mai ales datorită personalității pe care aceste obiecte o aduc în amenajare.

PREMII

Premiul în valoare de 1000 euro și un contract de comision în valoare de 10% din vânzări timp de 1 an, cu posibilitatea de prelungire în acord cu ambele părți, pentru produsele dezvoltate sub egida Delta Studio pentru brandul DALET și mentionarea autorului în materialele de promovare va fi acordat, în funcție de înscrierile primite, uneia sau mai multor soluții înregistrate în concurs.

De asemenea soluția sau soluțiile selectate vor beneficia de un pachet de promovare prin constituirea unui video de prezentare/promovare, postări în social media pe paginile aferente promotorului și organizatorului, promovare prin expunerea produselor în eventuale cataloage și opotunitatea de promovare în cadrul Târgului Salone Del Mobile de la Milano, ediția 2024.

Concursul va cuprinde 2 etape:

  • Etapa de concurs propriu-zis care presupune evaluarea proiectelor și selecția câștigătorului – organizatorul își rezervă dreptul de a premia mai mult de 1 participant, în funcție de înscrierile înregistrate.
  • Etapa procesului de producție care implică dezvoltarea produsului sub marca Dalet, un brand exclusiv Delta Studio.

Jurizarea se va face intern de către Delta Studio, prin alcătuirea unei comisii de profesioniști.

Designul de interior este definit atât de arii mari de amenajare, cât şi de detalii particulare, prin obiect. Un designer de produs ajută la crearea de produse care încântă clienții prin definirea obiectivelor de produs și de afaceri și prin anticiparea oportunităților de piață și a nevoilor utilizatorilor.

Perceput de multe ori pe nedrept o simplă “anexă” sau “spațiu servant” cu obiecte hiperstandardizate, spațiul băii poate cântări enorm în economia locuinței și chiar a arhitecturii rezidențiale în general. Considerăm explorarea unei soluții de design funcționale și elegante prin obiect ca fiind un exercițiu valoros pentru designul interior prin adăugarea de plus valoare spațiului băii. Obiectivul concursului îl constituie conceperea unor soluții funcționale, originale și fiabile pentru un set-up de baie compus din corp mobilier baie, lavoar și oglindă.

Considerăm oportun ca un astfel de proces care să cuprindă etape de creație, selecție și producție structurate în regim de concurs să devină generator de soluții de calitate pe piață, cât și un factor esențial industriilor creative ce contribuie activ la o cultură contemporană de design.

 

Toate elementele privitoare la concurs se găsesc aici:

REGULAMENT CONCURS | SPECIFICAȚII TEHNICE

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe