Cum să devii membru RIDA

Acest articol explică în detaliu cum să completezi formularul de aplicare pentru statutul de membru RIDA. Pentru un management mai eficient al procedurii de validare a aplicației tale anul acesta am introdus un formular online direct pe site-ul nostru www.rida.ro la secțiunea Devino Membru. Informațiile înregistrate în platformă sunt introduse de către tine – utilizatorul extern și validate intern de către Comisia RIDA. 

Atenție, completarea și trimiterea Formularului de Înscriere nu garantează automat obținerea statutului de Membru RIDA. 

Comisia RIDA are rol de juriu de selecție și își rezervă dreptul de veto în stabilirea acordării statutul de Membru RIDA. Evaluarea aplicației de obținere a statutului de Membru RIDA de către Comisia RIDA are la bază verificarea respectării Criteriilor Obigatorii din formularul de aplicare și judecata Calității Creative și a Coerenței Generale.

După completarea și trimiterea Formularului de Înscriere, te rugăm să-ți verifici e-mailul pentru a nu pierde notificări importante din partea RIDA. Ne rezervăm dreptul de a cere informații sau fotografii suplimentare înainte de acordarea statutului de Membru RIDA.

Pentru a accesa formularul DEVINO MEMBRU, vei accesa din meniul principal secțiunea COMPETIȚIA RIDA – DEVINO MEMBRU.

În continuare îți prezentăm pas cu pas cum trebuie completate câmpurile formularului astfel încât tot procesul să fie unul ușor și clar. Să începem!

Prima parte a formularului are o structură standard și stabilește datele de identificare ale utilizatorului. 

Primul pas este să selectezi cum te identifici în funcție de modul în care activezi real pe piață. Comunitatea noastră este interesată în primul rând de profesioniști din domeniul designului interior, cu proiecte de amenajări interioare implementate și o activitate concentrată pe design interior. 

Înțelegem prin Architect – persoana care are studii de arhitectură finalizate și are statulul legal de architect așa cum este acesta definit în legislația aferentă ca statut profesional. Aici intră Arhitecți cu sau fără drept de semnătură, din diverse spectre ale specializării profesiei – Architect proiectant, Architect de interior, Architect urbanist etc.

Înțelegem prin Designer – persoană care nu are neapărat studii în arhitectură, însă profesează în limitele legale practica designului. Aici intră peroane cu studii din domenii conexe, personae cu cursuri profesionale sau pur și simplu personae self-taught care activează în domeniul designului interior.

Înțelegem prin Birou de arhitectură – persoana care face parte dintr-un birou de arhitectură sau o structură colectivă concentrată pe design interior. Pentru acest caz te rugăm în continuare să folosești datele unei singure personae de contact care își poate asuma responsabilitatea pentru toate informațiile pe care ni le pui la dispoziție (nume / prenume / telefon / email).

 

Denumire – Denumire studio, birou sau brand personal.

Aici vei completa practic numele care va fi asociat profilului tău de utilizator – titlul paginii.

Este important să folosești un nume stabil cu care te identifici activ pe piață pentru a nu crea confuzie. Îți recomandăm să foloseși o scriere cu caractere standard – Uppercase pentru prima literă a cuvântului sau cuvintelor care compun numele, lowercase pentru restul caracterelor. Excepție fac numele care reprezintă un acronim. Acest lucru ne ajută să avem o structură prietenoasă și ușor de urmărit atât din punct de vedere al gestiunii interne, cât și din punct de vedere al prezentării generale pentru cei care accesează site-ul nostrum.

Nu sunt acceptate denumirile care crează intenționat confuzie sau epatează nenecesar.

Îți recomandăm de asemenea ca înainte să introduci o denumire să faci o verificare în platforma noastră printr-un search simplu ca să te asiguri că numele tău este unic. Dacă totuși se întâmplă să ai un nume care este deja folosit de un alt utilizator te rugăm să ne comunici asta pentru a putea găsi împreună o soluție.

Te rugăm de asemenea să foloseși diacritice acolo unde este nevoie. 

 

Nume – Persoana de contact. / Prenume – Persoana de contact.

Aici vei complete Numele (numele de familie) și Prenumele (numele mic). Îți recomandăm să folosești nume și prenume reale, nu aliasuri sau pseudonime. 

Datele pe care le introduce aici nu vor figura pe pagina profiluli tău și nu vor fi legate direct de profilul tău printr-o căutare în site de către un utilizator extern. Aceste date ne ajută pe noi la RIDA să știm cu cine stăm de vorbă când luăm legătura cu tine.

Îți recomandăm să foloseși o scriere cu caractere standard – Uppercase pentru prima literă a numelui și prenumelui, lowercase pentru restul caracterelor.

Te rugăm de asemenea să foloseși diacritice acolo unde este nevoie. 

 

Telefon – Numărul persoanei care va ține legătura cu noi.

În majoritatea cazurilor vom ține legătura cu tine pe mail, însă sunt situații când cel mai efficient este să punem mâna pe telefon și să vorbim. Numărul de telefon pe care îl vei pune la dispoziție aici nu va fi disponibil utilizatorilor externi, el figurând exclusive în baza noastră de date. Te asigurăm că suntem responsabil în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare astfel numărul tău de telefon nu va ajunge niciodată în mâinile cui nu trebuie.

Te rugăm să completezi numărul de telefon neformatat, adică fără spații între cifre și să nu folosești prefixul decât în cazul în care este un număr de telefon din afara României.

Îți recomandăm să folosești un număr de telefon mobil pentru simplul fapt că este mai ușor pentru toată lumea 😊.

 

Email – Adresa de email la care vor ajunge solicitările de la potențiali clienți.

Adresa de email pe care o vei pune la dispoziție aici va figura în baza noastră de date. Aceasta va fi folosită ca mod principal prin care vom ține legătura cu tine, ațât pentru comunicări collective cât și pentru mesaje private. 

Patforma noastru funcționează ca un hub inspirational pentru cei în căutarea unui profesionist pentru un proiect viitor. Astfel cineva care vizitează profilul tău și vrea să ia legătura cu tine va folosi butonul Conteactează autorul proiectului!

 

Oraș – orașul în care se află sediul principal.

Orașul în care îți desfășori activitatea în general. Acest camp va figura pe profilul tău alături de nume pentru a îi ajuta pe cei care caută un architect sau designer de interior într-un oraș sau zonă anume. De asemenea vei primi din partea RIDA notificări referitoare la acțiuni pe care le întreprindem în orașul sau zona ta.

Așa cum sugerează și indicațiile din câmpul formularului, aici te rugăm să ne pui la dispoziție un link unde putem vizualiza proiecte din portofoliul tău – acesta poate fi website, blog, profil de Social Media etc.

Acesta este cel mai important câmp din formular pentru că este principalul mijloc prin care Comisia RIDA stabilește acordarea sau respingerea statului de membru.

Ce căutăm mai exact? Proiecte de amenajări interioare implementate și o activitate concentrată pe design interior. 

Asigură-te că linkul pe care îl pui la dispoziție este activ și public astfel încât îl putem accesa cu ușurință. Ne poți pune la dispoziție unul sau mai multe linkuri astfel încât informația să fie lămuritoare.

Înregistrarea unui link în formular reprezintă implicit asumarea calitatea de creator / deținător al drepturilor de autor privind materialelor (text, imagine, multimedia) pe care ni le pui la dispoziție.

În cazul în care materialele de portofoliu pe care ni le-ai indicat nu sunt lămuritoare ne rezervăm dreptul de a te contacta ulterior pentru lămuriri suplimentare.

Detalii pregătire profesională – Studii, cursuri, acreditări etc. aceste informații nu vor fi publicate pe profilul tău. 

Te rugăm să folosești numele complet al instituției, orașul sau orice detalii pe care le consideri necesare.

Te rugăm de asemenea să foloseși diacritice acolo unde este nevoie.

Fotografia pe care o vei încărca aici va fi principala identitate grafică a profilului de utilizator pe care îl creezi. Aceasta va fi folosită atât pe pagina ta de profil, cât și în modul de căutare, astfel forma generală ar trebui să fie cât mai aproape de pătrat sau să cuprindă în centrul geometric (mijloc) chipul pentru a putea fi afișată optim. 

Suntem interesați de o fotografie standard, în format alb-negru

Imaginea pe care o încarci în formular trebuie să prezinte persoana sau persoanele clar și fără efecte artistice exagerate sau filtre care fac imaginea inteligibilă. Punctul central trebuie să fie chipul (fața sau fețele să fie clar vizibile și ușor recognoscibile).

Îți prezentăm în continuare câteva exemple de AȘA DA și AȘA NU.

Ne rezervăm dreptul să refuzăm o fotografie în cazul în care considerăm că ceva nu este în regulă, dar asta nu rezultă în refuzarea acordării statutului de membru RIDA, ci doar că va trebui să schimbăm câteva mailuri până lămurim situația. 

Îți recomandăm ca înainte de crearea profilului să arunci o privire pe profilele deja existente pe platforma noastră astfel încât să poți fi sigur că alegi o fotografie potrivită.

Descrierea scurtă și Descrierea detaliată reprezintă două blocuri de text care au rolul de a prezenta în câteva cuvinte profilul și activitatea pe care o întreprindeți. În continuare este prezentată o pagină TEST pentru a vă face o ideea mai bună despre cum o să arate profilul pe care îl creați.

Descrierea scurtă – Max 50 cuvinte cu diacritice, la persoana I.

Acest bloc de text încadrat în modulul de culoare gri aflat în dreapta pozei de profil ar trebui să fie formulat ca o scurtă prezentare a persoanei sau biroului de arhitectură. Astfel textul are o valoare personală, umanizatoare și va fi formulat la persoana I, singular sau plural ( Eu sunt / Noi suntem ).

Descrierea detaliată – 100 – 250 cuvinte cu diacritice, la pesoana I.

Acest bloc de text prezent în a doua jumătate a paginii ar trebui să fie formulat ca o prezentare în detaliu care poate include informații referitoare la educație, experiență acumulată în timp, detalii despre sectorul sau specializarea activității, realizări, sau orice alte detalii particulare, să zicem un scurt articol profesional prin care transmiți câteva idei despre persoană sau biroul de arhitectură. Astfel textul are o valoare explicativă și va fi formulat la peroana I, singular sau plural ( Eu sunt / Noi suntem ).

 

Această dimensiune de prezentare și comunicare a identității membrilor RIDA este în primul rând un exercițiu valoros de reprezentare și afirmare. Complemetar proiectelor pe care le vei atașa profilului tău de membru RIDA considerăm esențial să îți oferim acest model editorial de a avea o voce, un loc în care să te poți defini într-un format prietenos și transparent.

CUI firmă

CUI-ul sau Codul Unic de Înregistrare este acel cod de identificare pe care firma îl primește după ce este înscrisă, înregistrată la Registrul Comerțului, odată cu eliberarea certificatului de înregistrare. Această informație nu va apărea pe pagina ta de profil și nu va fi accesibilă utilizatorilor externi. Scopul acestui câmp este de a face dovada unei entități juridice și astfel încât să fim siguri că odată ce devi membru RIDA, oricine accesează profilul tău și dorește să te contacteze pentru un viitor proiect va putea colabora cu tine în parametri legali și siguri.

Parolă – Îți recomandăm să alegi o parolă puternică, de min. 8 caractere, care să conțină și majuscule și caractere speciale.

Aici îți vei alege o parolă de utilizator respectând cerințele prezente în formular. Vei folosi această parolă de fiecare dată când vrei să te loghezi pe profilul tău de utilizator în calitate de membru RIDA.

Ultimii pași pe care îi mai ai de făcut sunt cele două căsuțe de bifat de la finalul formularului.

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele mersonale mai sus solicitate, cu Termenii și Condițiile de utilizare și cu Politica privind Protecția Datelor Personale.

Această căsuță este obligatorie pentru a putea finaliza trimiterea formularului. Îți recomandăm să arunci o privire atât peste Termenii și Condițiile de utilizare, cât și peste Politica privind Protecția Datelor Personale. 

Sunt de acord să primesc informări de tip newsletter.

Această căsuță nu este obigatorie, însă îți recomandăm să te abonezi la newsletterul nostru oricum pentru a fi la curent cu ultimile noutăți referitoare la activitățiile noastre.

 

Odată ce ai terminat de completat toate câmpurile din formular îți recomandăm să verifici încă odată informațiile introduse pentru a te asigură că totul este în ordine și să apeși butonul Trimite.

În cazul în care este ceva în neregulă vei fi promptat astfel încât să poți introduce informațiile corespunzător.

Dacă informațiile au fost indroduse corect, după apăsarea butonului Trimite, pagina va afișa automat modulul Formular trimis. Apăsând în continuare butonul Finalizat vei fi promptat în continuare cu același mesaj.

Îți mulțumim pentru interesul acordat! Vei primi pe e-mail un răspuns în legătură cu validarea contului tău.

Comisia RIDA va evalua aplicația ta și va stabili dacă te încadrezi pentru obținerea statutului de Membru RIDA. După completarea și trimiterea Formularului de Înscriere, te rugăm să-ți verifici e-mailul pentru a nu pierde notificările pe care ți le vom trimite.

Sperăm că acest articol a fost de ajutor și te invităm să aplici cât mai curând.

Împreună suntem RIDA – Romanian Interior Design Association!

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe