Ce te atrage cel mai mult la acest domeniu?
Atracția principală o reprezintă satisfacția clienților de la sfârșitul fiecărui proiect unde, mai mult sau mai puțin, fiecare client ne comunică plini de sinceritate că ei nu înțeleseseră necesitatea unui designer de interior de la bun început, scepticismul cu privire la proiect, credința că ar fi putut să se descurce singuri. Toate aceste neajunsuri sunt, în final, învinse inclusiv prin educarea continuă a clientului spre satisfacția sa și nimic nu se compară cu o mulțumire și recunoștință din inimă.
Proiect 3 Senses – Pure-Mess Design
Spune-ne câteva cuvinte despre primul tău proiect. Ce ți s-a părut cel mai greu și cum ai aborda acum același proiect dacă ar fi să îl refaci de la 0.
Primul proiect a fost o sală de fitness (x-body). Provocarea a fost, în principal, crearea unui spațiu care să devină ulterior un brand, după necesitățile clientului, iar lipsa contactelor cu furnizori de orice fel pentru a putea “aduce la viață” viziunea noastră a fost un impediment. Cu siguranță acum aș avea capacitatea să propun un concept complet ce poate să se transforme într-un brand francizabil.
Care este obiectul tău de design preferat? Dar arhitectul/designerul preferat?
Lucrând cu atât de multe produse, am impresia că la fiecare 2-3 zile găsesc un nou obiect preferat, piața este atât de dinamică! Momentan, dacă ar fi să aleg, colecția de la Sicis – Vetrite. Referitor la designerul preferat, probabil echipa YoDezeen.
Proiect 3 Senses – Pure-Mess Design
Unde iti găsești inspirație și ce faci ca să eviți monotonia în proiectele tale?
Inspirația o găsesc peste tot și nu o caut neapărat activ. Poate însemna o călătorie unde găsesc elemente decorative de inspirație locală, posibil o plimbare prin parcuri unde găsesc culori sau texturi create de natură, etc.
Știm că îți place să călătorești. Unde te-ai vedea locuind pe termen lung? De ce?
Ce aș dori să realizez într-un viitor relativ apropiat este relocarea temporară, câteva luni, pe rând, în Benelux, Peninsula Iberică, chiar și Statele Baltice.
Proiect Rot Penthouse – Pure-Mess Design
Ce ai schimba în acest domeniu?
Marele neajuns trăit de noi în mod constant, devenind chiar un modus operandi în designul de interior, este dependența de echipe externe de furnizori și facilitatori ai designului propus care, nefiind in-house, pot îngreuna, uneori chiar bloca proiectele.
Proiect X Duplex – Pure-Mess Design
De ce avem nevoie de un arhitect de interior?
Pentru că noi avem impresia că știm să aranjăm armonios culorile și nu putem. Pentru că noi avem impresia că știm unde trebuie sa vină priza și nu știm. Pentru că noi avem impresia că știm etapele unui proiect și ordinea lor și nu o știm…
Ce aduce 2022 nou în arhitectura de interior? Încotro se îndreaptă?
Greu de crezut că trecerea dintre ani marchează o piatră de hotar pentru designul interior. Consider că anul acesta vom avea o direcție a amenajărilor mai spirituală, ceea ce va rezulta în amenajări mai liniștitoare, îmbrăcate de materiale naturale.
Proiect A5 House – Pure-Mess Design
Cum aleg investitorii din zona HoReCa designerul potrivit? Care sunt etapele în colaborarea cu o echipă de design interior ce se ocupă de managementul implementării?
Primul pas în alegerea unei echipe de design este să rezonezi cu stilul regăsit în portofoliul acestora. Pure-Mess este o experiență ce urmărește ca rezultatul final să depășescă așteptările conceptului creat.
Etapele în desfășurarea unui proiect HoReCa sau alte zone sunt bazate pe 5 pași bine conturați.
DESIGN
Pachetul oferă serviciile de 3D, în care conceptul este proiectat și reprezentat cu ajutorul randărilor.
DESEN TEHNIC
În baza conceptului creionat, se detaliază etapele tehnice ce sunt complexe și exacte. Acest pachet conține desene tehnice ale instalațiilor electrice și sanitare, cu prize și spoturi cotate și explicate, ale mobilierului ce va fi executat pe comandă, cu cote, sisteme și finisaje trecute și explicate, și desene tehnice pentru montarea plăcilor ceramice sau a altor finisaje propuse.
OFERTAREA PRODUSELOR
În acest pachet se conturează devizul de investiție sau, cum îl mai numim, bugetul total. Se fac ofertele exacte atât cu modificările necesare din partea șantierului, cât și cu ofertele produselor propuse în cadrul proiectului de design.
MANAGEMENT IMPLEMENTARE
Acest pachet ajută la găsirea echipelor ce urmează să implementeze fizic lucrările propuse și tot aici noi oferim suportul fizic pe șantier pentru implementare.
CONSULTANȚĂ
Acest pachet oferă consiliere pentru nelămuriririle/neînțelegerile venite din partea șantierului și suportul de decizii și dorințe pentru beneficiar. Clienții înțeleg astfel că designerul de interior nu se ocupă doar de partea artistică, ci și de implementarea proiectului cu predarea la cheie.