Când vine vorba despre culori pentru bucătării, o bucătărie în nuanțe de verde nu ar fi fost atât de obișnuită. Acum câțiva ani, cele mai folosite nuanțe erau cele de alb, maro sau gri. Acest lucru s-a schimbat, așa că vă vom arăta cele mai în vogă combinații. Asta pentru că o bucătărie modernă și actuală poate include felurite nuanțe de… verde.

FRANKE: Cum să amenajezi o bucătărie în nuanțe de verde – tips & tricks

Bucătăriile verzi au luat cu asalt hashtagul „#bucătărie” de pe Instagram. Companiile producătoare de mobilier de bucătărie au introdus în colecțiile lor nuanțe de verde mai îndrăznețe și mai închise. Și companiile de vopseluri ne-au inspirat cu imagini frumoase ale dulapurilor vopsite în verde, de exemplu.

 

Vreme de ani buni, bucătăriile albe au dominat casele noastre – și din motive întemeiate: sunt ușor de utilat, atemporale și promovează reflectarea luminii și calmul în ceea ce poate fi un spațiu aglomerat.

 

Verdele, pe de altă parte, este o nuanță dificil de proiectat – și puteți cu ușurință să concepeți elementele-cheie ale designului drastic greșit. Așa că ne-am gândit să vă venim în ajutor cu câteva recomandări.

 

La ce trebuie să fim atenți într-o bucătărie în nuanțe de verde închis

Maximizați lumina și căldura în bucătărie fără a mai pune perdele sau draperii la ferestre, alegând accesorii metalice calde – gândiți-vă la alamă, aur sau cupru – în locul celor reci, cum ar fi argintiul.

 

În plus, includeți tonuri calde din lemn în schema dvs. de mobilier și lucrați din greu pentru a crea o iluminare practică, dacă este atractivă, care evidențiază zonele întunecate.

 

Ce să nu faceți? Evitați suprafețele negre de lucru și corpurile individuale de mobilier de culoare verde închis, cu excepția cazului în care bucătăria dvs. este inundată de lumină în timpul zilei.

 

La ce trebuie să fim atenți într-o bucătărie în nuanțe de verde pal

Mai cald decât un gri oțel, un verde foarte pal și rece poate arăta frumos într-o bucătărie, creând o senzație de calm și liniște pentru un spațiu atât de aglomerat.

 

Cum să integrați verdele pal în mod corect? Din nou, vă recomandăm să adăugați tonuri lemnoase, pentru căldură. Fitingurile albe, cum ar fi chiuvetele și dulapurile de perete, adaugă relief, în timp ce armăturile negre, cum ar fi mânerele dulapului, pot crea un contrast minunat.

 

La ce trebuie să fim atenți într-o bucătărie în nuanțe de gris-vert

Designerii recomandă integrarea nuanțelor de verde-gri în special la nivelul insulelor de bucătărie.

 

Evidențierea unei insule de bucătărie ca punct central al camerei este un truc inteligent de design. Concepută inițial ca spațiu suplimentar, practic de lucru și depozitare, insula de bucătărie a evoluat, fiind folosită pentru orice, de la gătit până la work from home.

 

Cum să integrezi corect această nuanță? Alegerea culorii restului dulapurilor de bucătărie pentru a completa bucătăria este cea mai mare decizie pe care o veți lua: cheia este să vă asigurați că nu concurează, așa că păstrați restul încăperii cât mai neutru posibil, pentru a permite culorii insulei să iasă în relief.

 

Ce să evitați? Alegerea aceluiași material într-o culoare sau finisaj similare pentru blatul de lucru și insula de bucătărie; nu este atât de eficientă precum alegerea unui material contrastant.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe