GALA RIDA 2023 – CELE MAI BUNE PROIECTE DE DESIGN INTERIOR PREMIATE ÎN COMPANIA LUI KARIM RASHID

Pe 10 mai ne-am întâlnit cu comunitatea arhitecților și designerilor de interior din România în București, la showroom-ul Delta Studio Cotroceni, pentru a participa la unul dintre cele mai așteptate evenimente de design interior ale anului – Gala RIDA 2023.  La eveniment am premiat cele mai bune proiecte înscrise în Competiția RIDA și totodată am celebrat mult-așteptata lansare a Albumului Lifestyle Design Interior 2023, ajuns la cea de-a 7-a ediție. Au fost alături de noi peste 400 de invitați, din întreaga țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Iași, Arad, Brașov ș.a. Printre aceștia se numără finaliștii din competiție – 70 de nume relevante pentru domeniul designului interior din România, membrii juriului, reprezentanți ai peste 20 de companii din industrie (corporații și branduri locale), partenerii RIDA – OAR, Romanian Design Week și mulți alți pasionați de design.

Karim Rashid a semnat încă odată coperta Albumului Lifestyle Design Interior. La eveniment a ținut un discurs intitulat “Designul Interior – Shaping a better life” și ne-a oferit un moment marcat de idei și observații despre formă și culoare, design, filozofie și viață, o scurtă epopee a creației ca act definitoriu al existenței umane. A urmat apoi o sesiune amplă de întrebări din public, ceea ce ne-a ajutat să ne conectăm și să îi cunoaștem mai bine viziunea.

Albumul Lifestyle Design Interior 2023 – proiecte jurizate de profesioniști de top din domeniu

Anul acesta albumul Lifestyle Design Interior a lansat în premieră 3 noi categorii de proiecte, pe lângă deja consacrata categorie de Proiecte Rezidențiale:  HoReCa, Office/Comercial și Arhitectură de Portofoliu. Competiția a fost una strânsă, ceea ce demonstrează continua dezvoltare a organismului viu care este designul de interior. Cele 70 de proiecte selectate pentru apariția în album au intrat automat în competiția anuală RIDA și au fost evaluate de către un juriu format din 5 membri. Membrii juriului de anul acesta au fost profesioniști din domeniu, ale căror realizări vorbesc cel mai bine în numele lor:

Karim Rashid – Președinte Onorific RIDA, designer cu renume internațional, autor al unui număr impresionant de proiecte din categoriile: design de interior, design pentru bunuri de lux, mobilier, iluminat, design de suprafață, identitate de marcă.

Eliza Yokina: Senior Partner în cadrul Cumulus, membru fondator al Asociaţiei „De-a Arhitectura” – ce aduce cultura mediului construit în școli

Daniel Ciocăzanu: Arhitect, fondator al biroului de arhitectură Dooi Studio, cu un portofoliu de proiecte în Paris, Londra, Dubai și București

Andreea Marinescu: Doctor în Arhitectură şi Lector universitar în Catedra “Sinteza Proiectării de Arhitectură” a Universității de Arhitectură și urbanism „Ion Mincu”, București.

Emil Ivănescu: Președinte OAR București. Doctor în arhitectură din anul 2011, a participat la competiții de arhitectură internaționale și naționale, unde a câștigat premii și nominalizări.

Fiecare membru al juriului a acordat un punctaj de la 1 la 10 fiecărui proiect, pe baza a 4 criterii: Estetică, Funcţionalitate şi Ergonomie, Inovaţie şi Sustenabilitate. În funcție de punctajul obținut, au rezultat 5 nominalizări pentru fiecare categorie, din care juriul a ales Câștigătorul pentru categoria în cauză.

Câștigătorii RIDA 2023 pentru categoriile REZIDENȚIAL, HORECA, COMERCIAL și OFFICE

Câștigătorii ediției din anul acesta sunt:

Pentru categoria REZIDENȚIAL – MINIMAL ARCHITECTURE, cu proiectul CASA B, o reprezentare foarte personală a minimalismului în locuire ca mod de viață, o veritabilă imagine a eleganței și confortului definite prin estetică și echilibru.

Pentru categoria HoReCa – DESIGNER CRISTINA MARIN, cu proiectul PENSIUNE GARDEN RETREAT BRAN – o reamenajare și extindere într-o cheie deosebită cu accente moderne și influențe din stilul chalet.

Pentru categoria COMERCIAL – NOI STUDIO, cu proiectul HEADOFFICE – un salon profesional în care Hairstyling-ul este rege, un exemplu de geometrie pură și cromatică concentrată în nonculori.

Pentru categoria PORTOFOLIU – ENTUZZI, cu proiectul PROTON OFFICE – un concept ambițios care îmbină elemente Japandi cu dinamica profesională coerentă a unui spațiu office.

În cadrul Festivității de Premiere, momentul central al serii, au fost decernate trofeele și premiile pentru nominalizați, acordate de sponsorii evenimentului: Inside Home, Genuin, Sarto și Delta Studio, cât și Premiul în valoare de 1000 de euro pentru fiecare categorie în parte. De asemenea pentru Premiul categoriei COMERCIAL, sponsorul nostru Workspace Studio, dealer certificat Miller Knoll a acordat un premiu special – Un scaun de birou Aeron de la Herman Miller.

Cele 70 de proiecte selectate pentru apariția în album au fost publicate pe noul site www.RIDA.ro în categoria PROIECTE – ALBUM 2023 https://www.rida.ro/proiecte/album-2023/. Proiectele au fost distribuite în mediul online pentru a obține voturi de la public, sub formă de like-uri în pagina de proiect. Amenajarea cu cele mai multe like-uri a fost premiată cu distincția Premiul de Popularitate RIDA, un premiu nou introdus în structura Galei RIDA.

Câștigătorul Premiului de Popularitate RIDA este INGA BUNDUCHE INTERIOR DESIGN, cu proiectul BRUTTE – unul dintre cele mai spectaculoase proiecte înscrise anul acesta în competiție, atât la nivel de concept, cât și în spectru grafic.

Momente surpriză în compania partenerilor și susținătorilor noștri

Seara a continuat cu un moment-surpriză, un mini-show de stand-up marca Radu Bucălae, care i-a provocat pe participanți să găsească partea amuzantă a provocărilor din industrie, abordând subiecte și situații cu care arhitecții și designerii se întâlnesc în viața profesională, dar și cu pasaje hilare din viața sa personală.

Acest eveniment a fost posibil prin susținerea și cooperarea deosebită pe care am primit-o din partea sponsorilor noștri, care au fost mereu alături de noi și ne ajută să facem lucrurile extraordinare prin implicare și reprezentare asumată. Au urcat pe scenă pentru discurs sponsorii noștri Egger și Samsung.

,,Ne bucurăm să ne alăturăm RIDA și inițiativelor pe care asociația le dezvoltă, cu atât mai mult cu cât avem un scop comun – să contribuim la bunăstarea consumatorilor și să le oferim alternative potrivite pentru fiecare stil de viață. Cred că împreună, folosindu-ne de tehnologie și de dozele de creativitate și nu numai, ale asociației putem genera idei și proiecte inovatoare în design-ul interior”, a menționat Simona Panait, Head of Marketing la Samsung Electronics România și Bulgaria.

,,Asocierea cu RIDA este una extrem de importanta pentru noi. O astfel de colaborare deschide noi oportunități de a arăta cum tehnologiile Samsung, fie ca vorbim de televizoare Lifestyle precum The Frame, The Serif sau The Sero, sau de electrocasnicele din gama Bespoke, cu piese de design customizabile, pot fi integrate cu ușurință, folosind și platforma noastră pentru smart home, SmartThings, în orice fel de casă pentru un plus de confort în viețile oamenilor.”, a precizat Bogdan Mariș, Head of Product Management TV/AV Samsung Electronics România și Bulgaria.

Programul a continuat cu o SERIE DE PREMII ALE SPONSORILOR, în regim de TOMBOLĂ, acordate de sponsorii noștrii Tandem – un fotoliu Tandem, Schneider Electric – un decantor de vin și Lyset – o excursie la Paris pentru două persoane. Extragerile au continuat cu premii oferite de sponsorii noștri Delta Studio, Laufen, Blum, Franke, Grohe și Baumit. Seara a fost încheiată cu un afterparty la Restaurantul NAAN.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi! Mulțumim membrilor comunității RIDA, mulțumim membrilor juriului, mulțumim Delta Studio pentru rolul pe care și l-au asumat în desfașurarea acestei gale, mulțumim Restaurant NAAN pentru organizarea și servirea impecabilă, mulțumim tuturor sponsorilor care ne susțin și au făcut posibil acest eveniment – Dalet, Egger, Franke, Schneider Electric, Laufen, Samsung, Grohe, Blum, Porta Doors, Workspace Studio, Tandem, Ceresit, Kludi, Lyset, Kronospan, Sarto, Genuin, Baumit, Inside Home, Velux, Alukonigstahl, Murali Store, Porcelanosa, Steinberg și Argenta. Mulțumim Karim Rashid, Președinte Onorific RIDA pentru un talk nemaipomenit, mulțumim Radu Bucălae pentru un moment extraordinar de stand-up, mulțumim tuturor celor implicați în cele 1000 de spectre în care au contribuit!

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe