ILBAGNOALESSI – Colecția iconică de la LAUFEN

Încă de la debutul său, în urmă cu 20 de ani, ILBAGNOALESSI a reprezentat o abordare complet nouă a designului spațiului de baie, posibilă datorită interacțiunii a două companii, ambele exemple de excelență în domeniile lor respective, într-o investigație complementară a unor noi coduri lingvistice legate de un imaginar mai profund, mai apropiat de dorințele consumatorilor de astăzi.

ILBAGNOALESSI, proiectată de Stefano Giovannoni, este una dintre cele mai longevive și de succes colecții high-end ale LAUFEN care, împreună cu brandul de design ALESSI, a reinterpretat arhetipurile clasice cu forme fluide și moi, conferind obiectelor un caracter organic aproape sculptural.

Ideea holistică a băii – punctul central al abordării LAUFEN – își găsește expresia maximă într-un

echilibru perfect între formă și funcție, design și manoperă, poezie și inovație tehnologică.

Evoluția ILBAGNOALESSI coincide cu progresul tehnologic important, din punct de vedere al materialelor, care a fost realizat în ultimii ani în sectorul amenajărilor pentru baie. Cercetările continue efectuate de LAUFEN asupra ceramicii au făcut posibilă formularea unui material unic, extrem de rezistent și maleabil, dar și foarte subțire, permițând crearea unor forme îndrăznețe care ar fi fost de neconceput în urmă cu 20 de ani. Datorită Saphirkeramik, un material extraordinar de performant, care devine o legătură între trecut și viitor, a fost posibilă conceperea de noi lavoare cu forme ample, moi și fluide, care par a fi aproape fără greutate. Stefano Giovannoni, experimentând cu acest material ceramic special, a proiectat lavoare cu forme rotunjite în diferite dimensiuni (450x380x170 și 700x380x170 cm), reinterpretând iconicul lavoar Tuna, a cărui formă lungă și organică a fost accentuată prin utilizarea unui nou profil ușor și subțire, bazat pe Saphirkeramik. Disponibil în varianta de blat, sau încorporabilă, cu marginea ceramică perfect aliniată cu dulapul pe care este așezat.

Noutatea importantă a colecției implică trei noi variante de finisaj și culoare pentru toate piesele ceramice, inclusiv pentru toaletă și bideu. Finisajul mat – în culorile alb, negru și cafea – conferă produsului o imagine mai contemporană.

 

Noua cadă de baie freestanding este mare și primitoare și se inspiră din forma lavoarelor. Realizată din Sentec, un compozit mineral care oferă o suprafață catifelată și delicată, cada este ideală pentru o baie lungă și relaxantă. Marginea subțire se lărgește pentru a oferi o tetieră confortabilă și o suprafață pentru obiecte. Noua versiune – disponibilă și cu negru la exterior și alb la interior – are un mare impact, în ton cu noile finisaje ale colecției.

 

Una dintre piesele centrale ale ILBAGNOALESSI este toaleta cu forma sa inovatoare: capacul rotunjit completează designul corpului ceramic într-o continuitate perfectă, generând un obiect unitar, complet diferit de o toaletă tradițională, care este de obicei plată în partea sa superioară.

ILBAGNOALESSI 2022 oferă, de asemenea, o serie de mobilier nou care încorporează materiale de ultimă generație. Dulapurile au linii geometrice drepte, iar sertarele – fără mânere – au marginile la un unghi de 45 de grade, o soluție frumoasă și funcțională în același timp. Noile varietăți de lemn și tonurile calde, pământii ale versiunilor laminate colorate se joacă cu suprafețele din piatră, creând efecte cromatice și juxtapuneri de materiale de mare rafinament în raport cu corpurile de ceramică. Paleta de culori oferă o gamă de peste 30 de nuanțe și 3 culori speciale, cu finisaje metalice precum cupru, titan și auriu.

Un punct de atracție special, în adevăratul sens al cuvântului, este o structură inovatoare a ramei din aluminiu negru, care însoțește oglinda și mobilierul ca element de legătură și creează cadrul pentru formele neobișnuite. Această structură este echipată cu un sistem de iluminat cu LED-uri, ale cărui scenarii diferite pot fi controlate prin intermediul unei aplicații sau prin telecomandă. Sistemul de iluminat modular permite ca luminozitatea să se răspândească în mai multe direcții, creând diferite configurații personalizate în spațiul de baie, cu posibilitatea de a comuta între nuanțe luminoase calde și reci. O secțiune pătrată de doar 23 mm grosime, ușor de instalat, care ascunde în interior o tehnologie inovatoare, pentru a duce ILBAGNOALESSI într-o nouă eră digitală.

 

Despre Laufen

De peste 130 de ani, marca LAUFEN folosește cel mai vechi material maleabil cunoscut de om pentru a fabrica produse sanitare inovatoare în fabrici de ultimă generație, cu o precizie elvețiană legendară.

Personalitatea acestei mărci elvețiene cu tradiție reflectă o simbioză între design, calitate și funcționalitate. LAUFEN, marca premium sub umbrela ROCA, este unul dintre cei mai importanți producători din lume, cu o rețea de distribuție globală.

Ceea ce face ca produsele LAUFEN să fie unice la prima vedere este faptul că designul lor elvețian reunește două curente majore: designul italian emoțional din sud și designul nordic caracterizat de precizie și claritate.

Colecțiile Laufen sunt semnate de designeri celebri, precum: Konstantin Grcic, Toan Nguyen, Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Peter Wirz și alții.

În România, produsele Laufen sunt distribuite în exclusivitate de către Delta Studio.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe