Cele mai inovatoare trenduri în materie de plăci ceramice, mobilier, design interior pentru băi și nu numai au fost prezente la Bologna, în cadrul târgului Cersaie, un eveniment de referință în industria de design interior. Evenimentul, reprezenând un schimb al experienței și know-how-ului între profesioniștii și consumatorii industriei, a găzduit peste 90.000 de vizitatori.

Cersaie a fost oportunitatea perfectă pentru a te pune în temă cu cele mai noi trenduri și tendințe din lumea designului de interior, astfel vizitatorii s-au putut bucura de ultimele noutăți în materie de colecții de gresie și faianță, pardoseli și placaje pentru pereți, instalații sanitare, mobilier pentru baie, ambiente cu produse ceramice, sobe ceramice, bucătării și utilaje pentru modelare ceramică.

Impresii de la CERSAIE 2022 – evenimentul reper în materie de design interior, plăci ceramice, surface design și amenajări de baie

Desi fiecare design se bucură de particularitățile sale, s-a remarcat un stil cu accente și inspirație din natura. Cromatic, regăsim culori pământii și griuri colorate, culoarea verde, și note albastre. Sunt prezente imprimeurile florale subtile și de accent, modelele geometrice și variații de texturi si designuri.

Printre vedetele expozanților se numără și imitația de travertin, întâlnim placi de dimensiunea cărămizilor, de diverse culori și texturi și combinația de stereotomii: plăci mari cu plăci mici. Experiența vizuală este variată și surprinde, unde paleta vastă de culori și texturi invită la numeroase idei de amenajare.

Brandurile de referință prezente la CERSAIE 2022

Fiind o oportunitate pentru piața de desfacere a designului interior, la eveniment au participat companii de importanță internațională. Din varietatea de noutăți prezentate în cadrul târgului de către Grupul Procelanosa, enumerăm colecția de plăci ceramice Steel, inspirată din textura și atingerea metalului, disponibilă în tonuri Stripe Brown, Orbital Gold și Deep Blue, care vor umple orice cameră cu armonie și eleganță. În materie de sanitare, brandul Noken din grupul Porcelanosa a prezentat dușurile „Touch&Feel”, iconicele baterii Lignage, precum și colecțiile de mobilier Lounge Espigna și Forma.

Brandul L’Antic Colonial, tot parte a grupului Porcelanosa, a dezvăluit colecția de plăci ceramice Breda și Figure, care reinterpretează eleganța atemporală a mozaicului. Piesa de rezistență a fost colecția Motif ce cuprinde patru accesorii din piatră naturală durabilă și rezistentă, unde variațiile de tonuri și nervurile naturale ale pietrei fac fiecare element unic.

Brandul Coverlam  a expus ultimele colecții de plăci ceramice de mari dimensiuni, precum și blaturi din materiale naturale, dure, inspirate din natură.

FAP Ceramiche au prezentat colecții de plăci, gresie și faianță ideale pentru crearea de ambiente relaxante, cu un puternic accent de inspirație naturală: imprimeuri florale, subtile și de accent, tonuri pământii, verzi și albastre.

Keope a expus plăcile de mari dimensiuni inspirate de marmură, cu nervuri subtile, pentru amenajări premium. Colecția GEO, o serie de gresie porțelanată pentru interior și exterior, s-a remarcat prin aspectul mătăsos al plăcilor și paleta de culori calde. Colecția este potrivită atât pentru spații rezidențiale, cât și comerciale.

Cersaie 2022 ne-a pus față în față cu multe alte branduri de renume, precum Aleluia Ceramicas, Argenta, Grespania, Pamesa Ceramica, STN.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe