Un apartament din Arad amenajat modern, cu detalii de inspirație industrială

Inspirație industrială într-o amenajare de 45 mp din Arad

Amenajarea acestui apartament de 45 metri pătrați din Arad a presupus o planificare minuțioasă a detaliilor. Integrarea funcțiunilor necesare unui locuit confortabil și a spațiilor de depozitare în mod special au fost o reală provocare pentru designerul de interior Bogdan Bej de la ATMSF Design.

Beneficiarul a dorit o amenajare actuală, modernă cu o imagine per ansamblu de lux. Detaliile de inspirație industrială și accente discrete clasice au adus un plus de eleganță la nivel decorativ.

Au fost folosite materiale premium, cu accent pe piesele de mobilier la comandă. Canapeaua din zona de zi a fost realizată de către MaFurniture din Arad întocmai după specificațiile designerului, produsul final fiind unul de înaltă calitate și perfect adaptat cerințelor spațiului. În același mod s-a procedat și pentru patul din dormitor, materialul fiind unul special, impermeabil și anti-pete.

Cromatica pentru care s-a optat este una predominant în tonuri închise pentru a spori senzația de intim și tihnă. În acest sens, iluminatul ambiental are o contribuție majoră prin efectele pe care le creează punctual în interiorul funcțiunilor, asigurând totodată și continuitate spațiului. Nuanțele de galben integrate discret în amenajare imprimă un tonus vesel și completează armonios paleta de culori.

Zona bucătăriei este restrânsă și compactă, amenajată astfel încât să asigure necesarul desfășurării activității. Include spații de depozitare, electrocasnice încorporate în mobilier și fronturi care preiau din cromatica livingului. Amenajarea astfel obținută este unitară și delimitată vizual de spațiul aferent zonei de luat masa.

Pentru living, de remarcat este placarea cu MDF tip alamă metalică în spatele televizorului ce redă discret motivul industrialului menționat anterior. În același spirit, au fost integrate și o șină cu corpuri de iluminat sau unitatea de aer condiționat neagră. Trecerea spre zona de noapte se face printr-o oglindă tip smoked copper, până în pardoseală, cu efect de continuitate și iluzie de adâncime a spațiului.

Și în dormitor este reluată tematica paletei culorilor închise, cu griuri odihnitoare și accente cuminți de galben. În ciuda perimetrului restrâns, designerul a reușit să integreze și aici zone pentru depozitare fără ca încăperea să pară aglomerată sau sufocantă. Baghetele decorative aduc un plus de eleganță discretă amenajării. Le regăsim și în zona de zi punând frumos în valoare tabloul de deasupra canapelei.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe