Lifestyle Design Interior Exibition – Prima Expoziție RIDA

Weekendul trecut a avut loc prima expoziție RIDA în formula unui eveniment satelit CONNECTIONS of RDW Design GO! Pentru tânăra noastră comunitate acest eveniment stabilește o premieră din punct de vedere al reprezentării, un punct de meet and greet, prin care semnalăm importanța conexiunii prin expunere și contact, reușind împreună cu voi să punem designul interior pe harta Bucureștiului. Evenimentul a avut loc la Point Art Hub, un hub cultural în adevăratul sens al cuvântului, aflat în inima Bucureștiului, a cărui misiune este de a dezvolta un teren artistic propice tuturor artelor care au forța de a schimba treptat, în bine, lumea din jurul nostru: teatru, dans, muzică, film, instalații performative, arte vizuale. Împreună cu ei am reușit să scoatem la lumină cele mai remarcabile proiecte de design interior din anul 2022 semnate de arhitecți și designeri români, reunite în albumul Lifestyle Design Interior editat de RIDA – Asociația Designerilor de Interior din România.

Expoziția a fost centrată în jurul piesei principale – albumul descompus – ce cuprinde 70 de proiecte de design interior prezentate în format text și imagine, creând astfel o punte de legătură între profesioniști și pasionați.

De asemenea, în cadrul expoziției am reușit pentru prima dată într-un proiect pilot, pe care sperăm să reușim să îl dezvoltăm pe viitor, să includem câteva piese deosebite, create chiar de membrii comunității noastre. Înspirați de aerul festiv al săptămânii designului românesc, ne bucurăm să putem oferi o mică imagine a ceea ce înseamnă designul de obiect. Vă prezentăm în continuare piesele expuse în cadrul expoziției RIDA.

Masa de cafea NOR și setul de mici obiecte de birou The P[O]EN dezvoltate de ALSENA – Cindy GAL, alături de Scaunul NOR – un obiect regăsit de asemenea și în proiectul câștigător la Categoria Rezidențial din cadrul Competiției RIDA – MINIMAL ARCHITECTURE – Casa B. Masa NOR de la ALSENA este unul dintre obiectele care au putut fi admirate în expoziția RDW 2023 din Piața Amzei. 

Fotoliu pentru Casa Boierului din Deal – un obiect creat de Vlad Osiac – RITE of Design, reinterpretat în colaborare cu Cristina Dan – SOLVE. Fotoliul este prezent și în selecția pentru prezența în albumul Lifestyle Design Interior în proiectul cu același nume – Casa Boierului din Deal. De asemenea Vlad Osiac a participat la expoziție cu un obiect sculptural – Sacred Synthesis.

BIANCAEBIANCO, un birou care surprinde de fiecare dată prin imagini grafice puternice și un simț cromatic deosebit, un nume prezent de asemnea în albumul Lifestyle Design Interior cu proiectul ISHO 13, a activat în cadrul expoziției cu un set nonconformist de obiecte de design din piele și lemn ars – respectiv un coș, o tăviță și o cutie de șervețele.

Laura Monica Dima reprezentând biroul Dilamo Design prezent în albumul Lifestyle Design Interior cu proiectul UVA wine shop & bar, alături de Irina Andronic a contribuit cu două obiecte ceramice cu personalitate – Clearmont și Pierreux – prezente în portofoliul brandului lor, MonaLi Ceramique.

ISRA Design – Designer ȘERBAN GEORGESCU au prezentat două piese impresionante cu un design unic și intrigant, cu accente stilistice INDUSTRIAL LUXURY – JACKO ROUND FREESTANDING WASHBASIN și JACQUELINE SIDEBOARD. ISRA Interior Design Solutions figurează de asemenea în albumul Lifestyle Design Interior cu proiectul Serenity Lake Apartment, un statement al bunului gust.

Ramona Țulucă – Intermood Studio prezentă în albumul Lifestyle Design Interior cu proiectul A46 a oferit expoziției RIDA Noptiera multifuncțională, un obiect pe care urmează să îl lanseze în cadrul unei colecții de mobilier multifuncțional, ce pune accent pe utilizarea pieselor de mobilier atât de către om, cât și de către animalele de companie.

 

De asemenea expoziția a stabilit și oportunitatea unei colaborări cu 1988 Cultivating Spaces, care au contribuit cu două obiecte deosebite. Gravity, o piesă grafică atemporală semnată Giulian Dumitriu x Cultivating Spaces și The Sphere, White – o masă de cafea inspirată din frumusețea corpurilor cerești și a spațiului cosmic.

Nu putea lipsi din expoziție nici Karim Rashid. Designerul internațional, Președinte onorific RIDA, semnează colecția COLOR aparținând brandului de sanitare românesc DALET. Astfel cei prezenți au putut să admire Lavoarul DALETDelta Studio, by Karim Rashid cu forme rotunjite și nuanța suavă de roz recognoscibilă, în curând disponibil și pe RIDA Shop.

Prezent la eveniment a fost și sponsorul nostru Samsung, care ne-a ajutat să trecem în revistă câteva momente-cheie din cadrul Galei RIDA, unde am premiat cele mai bune proiecte înscrise în Competiția RIDA și totodată am celebrat mult-așteptata lansare a albumului Lifestyle Design Interior.

Un proiect The Institute, Romanian Design Week este cel mai mare eveniment interdisciplinar din România – un festival care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică.

Sub umbrela Romanian Design Week sunt organizate expoziții și evenimente care au ca scop să facă designul accesibil pentru un public larg. În fiecare an, peste 30.000 de vizitatori participă la evenimentele din programul RDW.

Lifestyle Design Interior Exibition a fost un succes total – două zile pline în care ne-au călcat pragul peste 300 de participanți, arhitecți, designeri interiori, pasionați sau pur și simplu curioși și entuziaști. Suntem deosebit de mândri de voi toți, membrii ai comunității alături de care reușim să facem lucruri deosebite. Vă mulțumim pentru implicare și devotament, vă mulțumim că sunteți mereu alături de noi și sperăm să reușim să realizăm lucruri minunate pe viitor. Împreună suntem RIDA – Romanian Interior Design Association!

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe