Birou: Inland Deco
Echipă: designeri de interior Silvia Pintilie Moscaliuc, Ana Mîrza,
Irina Iancu
Foto: Tudor Bogdan Bolnavu
Localizare: Iași
Beneficiari: familie cu doi copii
Durată execuție: cinci luni
Suprafață utilă: 170 mp

Marmură și mobilier italian: La Dolce Vita, într-un penthouse din Iași – Inland Deco

Penthouse-ul a fost creat prin fuzionarea a patru apartamente aflate pe același etaj, într-un imobil nou. Când spațiul a ajuns în posesia beneficiarilor, era departe de a fi primitor, însă aceștia i-au intuit potențialul și au decis să îl transforme într-un cămin potrivit exigențelor personale. „Nefiind la prima amenajare cu beneficiarii și cunoscându-le stilul, am ajuns în mod natural la un concept care să îmbine accentele contemporane (oglinda, pereții separatori decorativi, metalul, corpurile de iluminat decorative, MDF-ul, compozitul) cu materialele naturale precum lemnul, piatra, pielea și bumbacul”, precizează Silvia Pintilie Moscaliuc.

La nivel estetic, apartamentul e unul luminos, cald, iar din punct de vedere structural, se bucură de o segmentare clară între zona de zi și cea de noapte, între spațiile de relaxare și cele de studiu, zonele semi-private și cele private. Amenajarea a pornit de la pardoseala existentă din marmură, ce a inspirat o cromatică bazată pe asocieri de materiale naturale, oglindiri care reflectă lumina caldă și transparențe subtile.

Livingul, conectat la hol și continuat cu diningul și bucătăria, este unul aerisit, ce cuprinde o bibliotecă decorativă și câteva piese discrete de mobilier. Nuanțele calde, neutre, lasă loc piesei-vedetă, canapeaua roșu-vermillon de la Ditre Italia. Bucătăria este delimitată de zona de luat masa prin uși de sticlă, și are ca element principal blatul din compozit negru, care urcă pe perete, astfel încât să fie eficient de curățat, dar și să asigure unitate cromatică.

Dormitorul matrimonial reunește zona de dormit, cea de relaxare, masa de toaletă, un grup sanitar și un mic dressing. Este un spațiu tratat în culori naturale, neutre, cu doar câteva accente colorate. Baia matrimonială este un ambient luxuriant, ce îmbină opulența marmurei cu eleganța lemnului. Colecția de sanitare cu design ergonomic este pusă în valoare de mobilierul la comandă și bateriile Amba de la Kludi. Dressingul principal e caracterizat de funcționalitate, asigurată prin multitudinea de accesorii care fac organizarea mai ușoară. Locul de joacă al copiilor este camera unde aceștia se pot relaxa, dar pot și lucra, iar dormitorul lor e un spațiu dinamic și modular.

/ Sfatul designerilor
Pentru că ne dorim să lucrăm cât mai sustenabil, am ales o cromatică naturală, prietenoasă și caldă, ce nu ține neapărat cont de trenduri. La nivel de mobilier, am folosit piese cu design contemporan consacrate, care se clasicizează în timp, fără a se demoda. Culorile vii se regăsesc în piese de mobilier care se pot schimba cu ușurință sau sunt retapițabile. Pentru zona copiilor, recomandăm o amenajare cât mai versatilă, care să le antreneze imaginația 
în a găsi configurații optime pentru joacă și studiu

Proiect prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2021. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe